10dkg sajt kalciumtartalma megfelel 1dl tej kalciumtartalmának?
Istenem, hogy lehet ilyen sötét valaki...
10 dkg=100 gramm
1 dl= 100gramm
100 gramm sajt: 300-400 kcal között van
100 gramm tej pedig 40-60 kcal
Szívesen
Nyilvánvalóan a sajt a többszöröse, mert az tömény, a tej meg nagyrészt víz.
Azért az egyes, valljuk be, és vallja be ő is, elég viccesre sikeredett így.
Nem a kalóriát kérdeztem, hanem a kalciumtartalmat. Tudom, hogy 10 deka 1 deci megfelelője éppen azért tettem így fel a kérdést.
Azt is tudom, hogy a sajtoknak magasabb a kalciumtartalma a tejtermékek közül.
Így nyilván nem felel meg 10 deka sajt kalciumtartalma 1 deci tej kalciumtartalmának.
Közérthetően fogalmazok: Ugyan annyi egység sajt* kalciumtartalma milyen mértékben tér el ugyanannyi egység tej kalciumtartalmától? (*Konkrétan a trappista sajtra gondolok.)
"Ami kijött szám, azt ugyan oszd már el kettő és féllel"
Tehát te jobban tudod, hogy mennyi kálciumban van egységnyi tejtermékben, mint az USDA Food Data Central, ami a világ legnagyobb és legnívósabb dietetikai kamarájának adatbázisa. Mit keresel akkor a gyakorikerdesek.hu-n, professzor úr?
"a mennyiség 1 csésze, 244 ml"
Ezért állítottam át a szorzót úgy, hogy az angolszász mértékegység kompatibilis legyen az általunk használt SI mértékegységgel, így a kérdező megkapja pontos válaszát, csak te két számot nem tudsz összeadni, így módszertani kérdésekbe bele se menjünk. A világ legnagyobb táplálkozástudományi adatbázisa helyett pedig tényleg nem kerestem magyar nyelvű diéta ABC-t, ez igaz, sajnálom, te szittya.
"Különböző mennyiségeket hasonlítottál össze! Nem érted meg"
De, értem, de ha ez volt a kérdés, akkor erre válaszoltam, még ha egyébként baromság is maga a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!