Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 10dkg sajt kalciumtartalma...

10dkg sajt kalciumtartalma megfelel 1dl tej kalciumtartalmának?

Figyelt kérdés
2023. márc. 15. 17:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

Istenem, hogy lehet ilyen sötét valaki...

10 dkg=100 gramm

1 dl= 100gramm

100 gramm sajt: 300-400 kcal között van

100 gramm tej pedig 40-60 kcal

Szívesen

2023. márc. 15. 18:02
 2/17 anonim ***** válasza:
41%

Nyilvánvalóan a sajt a többszöröse, mert az tömény, a tej meg nagyrészt víz.

Azért az egyes, valljuk be, és vallja be ő is, elég viccesre sikeredett így.

2023. márc. 15. 18:23
 3/17 anonim ***** válasza:
82%

Azért az nem mindegy, hogy milyen fajta sajtról, és milyen fajta tejről beszélünk. Az USDA dietetikai főadatbázisa szerint 10 dkg edámi sajtban 731 mg kálcium található, míg 1 dl teljes tehéntejben nagyjából 689 mg.

[link]

[link]

2023. márc. 15. 18:40
 4/17 A kérdező kommentje:

Nem a kalóriát kérdeztem, hanem a kalciumtartalmat. Tudom, hogy 10 deka 1 deci megfelelője éppen azért tettem így fel a kérdést.

Azt is tudom, hogy a sajtoknak magasabb a kalciumtartalma a tejtermékek közül.

Így nyilván nem felel meg 10 deka sajt kalciumtartalma 1 deci tej kalciumtartalmának.

Közérthetően fogalmazok: Ugyan annyi egység sajt* kalciumtartalma milyen mértékben tér el ugyanannyi egység tej kalciumtartalmától? (*Konkrétan a trappista sajtra gondolok.)

2023. márc. 15. 18:40
 5/17 anonim ***** válasza:
21%
Jaj istenem, 3-as, sikerült elérned az 1-es szellemi színvonalát! Egy nap két ilyen, azért az már sok! Elolvastad, amit belinkeltél? Megsúgom: nem! Ami kijött szám, azt ugyan oszd már el kettő és féllel! Csak nem gondolod, hogy lehetséges, hogy 1 deci tejben ugyanannyi kalcium legyen, mint 10 deka sajtban?!
2023. márc. 15. 20:36
 6/17 anonim ***** válasza:
86%

"Ami kijött szám, azt ugyan oszd már el kettő és féllel"

Tehát te jobban tudod, hogy mennyi kálciumban van egységnyi tejtermékben, mint az USDA Food Data Central, ami a világ legnagyobb és legnívósabb dietetikai kamarájának adatbázisa. Mit keresel akkor a gyakorikerdesek.hu-n, professzor úr?

2023. márc. 15. 20:45
 7/17 anonim ***** válasza:
43%
Istenem, oda van írva, hogy a mennyiség 1 csésze, 244 ml! Ez már fáj! Egyébként ahelyett, hogy tudálékosan rögtön az amerikai oldalakon kerested volna, akár magyarul is lehetne. Nesze! [link] 120 a magyar adat szerint, de ha kegyeskedtél volna az angol oldalt átállítani 100 gramra, ott is kiadta volna a 113-at! És nem vagyok ehhez professzor, egy értelmesebb 8.-os jó eséllyel szintén képes lett volna erre a műveletre!
2023. márc. 15. 21:04
 8/17 anonim ***** válasza:
84%

"a mennyiség 1 csésze, 244 ml"

Ezért állítottam át a szorzót úgy, hogy az angolszász mértékegység kompatibilis legyen az általunk használt SI mértékegységgel, így a kérdező megkapja pontos válaszát, csak te két számot nem tudsz összeadni, így módszertani kérdésekbe bele se menjünk. A világ legnagyobb táplálkozástudományi adatbázisa helyett pedig tényleg nem kerestem magyar nyelvű diéta ABC-t, ez igaz, sajnálom, te szittya.

2023. márc. 15. 21:10
 9/17 anonim ***** válasza:
43%
Különböző mennyiségeket hasonlítottál össze! Nem érted meg! 10 deka sajtot 2 és fél deci tejjel! A 689 mg nem 1 deci tejben van, hanem 2,5-ben!
2023. márc. 15. 21:37
 10/17 anonim ***** válasza:
76%

"Különböző mennyiségeket hasonlítottál össze! Nem érted meg"

De, értem, de ha ez volt a kérdés, akkor erre válaszoltam, még ha egyébként baromság is maga a kérdés.

2023. márc. 15. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!