A kovászos uborkánál létezik kalóriaszegényebb, vagy hasonlóan kalóriaszegény "nassolnivaló"?
Munkám miatt sokat kell tanulnom (műszaki jellegű), ezt esténként, késő esténként tudom megejteni. Ilyenkor viszont, ahhoz, hogy fent tudjak maradni és koncentrálni, muszáj rágcsálnom valamit. Szinte mindegy, hogy mit, csak nasizhassak. Ha ez megvan, még éjfél után is tudok koncentrálni, ha nem, akkor máson, de leginkább azon jár az agyam, hogy ropogtathassak valamit.
Vettem Rege márkájú kovászos uborkát. Címkéje szerint 10 dekánként csak 9KCal van benne, és egy hosszabb este alatt egy nettó 360grammos üvegnyinek elvagyok úgy a 2/3-val.
Viszont nem akarok túl egyoldalú lenni. Nem kell, hogy kekszet rágjak, jól ellennék a zöldségekkel is, vagy mással, semlegesebb ízű dolgokkal is. De a kovászos uborka mellett azért jól jönne még pár opció. :)
Nap közben 1700-2000 kalória között eszek, sacc-per-kb., abból alább adni nem nagyon szeretnék, akkor számít nekem, hogy jóízűen egyek.
Esti tanulásnál ez már nem kell, szóval akkor kellenének az ultra kalóriaszegény (<15 KCal) rágnivalók.
Köszi előre is!
Még egy pont a répának. Ha nagyon át akarod vágni magad, akkor uborkagyalun lereszelheted, úgy azt hiszi az agyad, hogy csipszet ropogtatsz.
De bármi zöldséget ehetsz, azokban tényleg kevés a kalória. Akár kígyóuborkát felvagdoshatsz, vagy paprikát, ha szereted a karalábét, akkor azt...
+1 pont a karalábénak, nagyon finom csak ne legyen fás
amikor anyu csinált valamilyen levest már az előkészületnél kiettem a tálból😄
Brokkoli, karfiol
Nekem még a narancso tictac valt be. Egyszerre egy db es sose harapom csak szopogatom. Igy nindig van valami a szamban
#7-es
Nagyon jó, akkor ezt az elvet remekül fogja tudni más követni!
Én sajnos makacs vagyok. ;) A napközbeni 2MCal-ról nem fogok lemondani, plusz hízni sem szeretnék.
Hajj, én magam is mondom mindig, milyen nehéz eset vagyok. ;)
Nasizhatsz bármilyen zöldséget. Akár ha szereted a jégsalit is összetekerve ilyen kis tekercsekké.
Nem 15 kcal alatt vannak, de elég alacsony kcal:
-répa
-retek
-uborka
-paprika
-paradicsom (van belőle édes mini verzió)
Akár ha az ubi-paprika és társai ízét unod akkor sózd-borsozd-fűszerezd bárhogy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!