Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy lehet ennyi különbség 2...

Hogy lehet ennyi különbség 2 ember között?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Feltűnt az, hogy az egyik ismerősöm és én köztem nagyon sok a különbség kalóriákat tekintve.

Ez nem is lenne furcsa, hisz számít a magasság, a súly, a napi aktivitás stb.

Viszont mindketten ugyanolyan magasak vagyunk, ugyanannyi súllyal, és ugyanannyi edzéssel.

A különbség az, hogy Ő 2800 kalórián is fogy heti fél kilót, míg én már 2300-zal is hízok..

Tavaly nyáron kezdtem el izmot építeni, és Ő is ugyanekkor. A kezdő súlya valahol 68 környéként volt, most 80kg, míg nekem a kezdő súlyom 73kg volt és 80kg vagyok én is.

Ha ez nem lenne elég, még a fogyásunk is megegyezik. 90kg-ról ment le 68-ra, míg én 106-ról 73-ra. Mindketten elrontottuk a fogyás részét, mert mivel nem értettünk hozzá, ezért kb. 1600 kalórián szenvedtünk sok ideig, tehát az anyagcserénket kicsit tönkre tettük, viszont ez nála nem mutatkozik meg jelenleg, míg nálam igen.

Most lehetne azt mondani, hogy biztosan több izom van rajta, és azért kell neki több kalória, de nem. Sokkal szálkásabb/izmosabb/erősebb vagyok, mint Ő, kinézetre is van különbség, szóval ez az eshetőség sem játszik.

Pontosan ezért nem értem az egészet.. Ugyanaz a magasság, ugyanaz a súly, heti 5-6 edzés nála is, nálam is, erősebb és látszólag izmosabb vagyok, és mégis ég és föld a két kalóriakeret. Ha pár száz kalória eltérés lenne, azt mondanám oké, rendben van, de így?

3400 körül izmot épített, míg én 2300-zal, nekem kell heti fél kg fogyáshoz 1800 kalória, míg neki 2800.. Valami nem oké.

Ő sem számolja félre a kalóriát, és én sem. Grammra pontosan mérem én is, és Ő is, (már már túlzásba is esünk néha.. :D) szóval az a lehetőség sem játszik, hogy esetleg rosszul számolnánk.

170cm, 80kg-ról van szó. Kalóriakalkulátorok szerint nem ennyi a különbség, de ott is rettentő sok. ott 2400-zat ír fél kg fogyáshoz, nekem meg kell 1600-1800..

Hasonló tapasztalatok?

2022. jún. 7. 11:15
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez genetika, simán lehet ennyi különbség. Ő viszont 12 kilót pakolt fel egy év alatt, te pedig 7-et. Egyik esetben sem mind izom, mert ennyi izmot nem lehet 1 év alatt felpakolni. Esélyes, sőt szinte biztos, hogy ő több zsírt, míg te több izmot szedtél fel. Te is mondod, hogy sokkal szálkásabb, erősebb, izmosabb vagy mint ő. Tehát a testzsírszázalékod tuti alacsonyabb.
2022. jún. 7. 11:27
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Mert az egyéni anyagcsere különbözik. Azonos magasságú, súlyú, aktivitású, nemű emberek között is. Ezért van az, hogy míg egyesek anyagcseréje gyorsabb, sokkal többet és kb azt ehetnek amit akarnak hízás, és nagyobb aktivitás nélkül is, míg másoknak az egészséges súly megtartásához is nagyon oda kell figyelniük, mit , mennyit esznek, és a napi aktivitáson felül még plusz mozogni is kell.

Én nagyon hízékony vagyok, genetika, anyukám is ilyen. Elég lassú az anyagcserém, +konkrétan anyagcsere betegségem is van, lassan 3,5 éve lesz, hogy életmódot váltottam, szigorú specális diétán élek, és a napi aktivitáson felül, heti 10 órát sportolok. + 2 óra hétvégén.

Már lefogytam és súlyt tartok. De ha nem csinálom valamelyiket is, ez esetben gyakorlatilag azonnal hízni kezdek.

:(. Időnként nagyon nehéz és fárasztó tud lenni, de ez van. Ezt dobta a gép.

2022. jún. 7. 17:25
 3/3 Senior Séf ***** válasza:
Nagyon sok függ a bélflóra összetételétől is. A firmicutes fajok azonos mennyiségű táplálékból pl mintegy 4x annyi cukrot szabadítanak rá a szervezetre, mint más, normál baktériumtörzsek.
2022. jún. 8. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!