Miket kéne ennem, és hogyan lenne érdemes belekezdeni egy emésztést helyrehozó, de fogyást produkáló diétában?
Az inzulinrezisztencia miatt nem ártana felkeresni egy dietetikust. Ha csak szerzett laktóz intoleranciád van, az aránxlag könnyen kezelhető. Pár hónapos, maximum fél évnyi tejmentes diéta, és egy jó kis probiotikum kúra. A legjobb ha kerülöd a kész ételeket, és te főzöl.
Inzulinrezisztenciában nem tudok segíteni, butaságot pedig nem akarok írni. Lehet van a neten is példa étrend rá, de nagyon nem mindegy a súlyossága. Ezt tényleg mindenképpen szakemberre bíznám. Megéri az a plusz összeg, hogy ne kelljen kísérletezned. Ha ezek kezelve vannak, onnantól már csak arra kell figyelned, hogy az ezekre vonatkozó szabályokat betartva deficitben legyél a fogyáshoz.
Minden patikában lehet laktáz enzimet vény nélkül kapni. Ha valóban laktóz intoleráns vagy, akkor a laktáz segítene. Ha a laktáz nem segít és marad a hasmenés, akkor egy rendes kivizsgálás kellene. Lehet allergiás is vagy pár dologra az intolerancia mellett. A hasmenést mindenesetre minél hamarabb meg kellene szüntetni diétával, mert a bélbolyhoknak nem tesz jót. A krónikus hasmenés megviseli a bélrendszeredet. És felszívódási zavarokat is okoz.
Az inzulin rezisztenciád miatt milyen diétád van, vagy milyen kezelést kapsz?
Laktózérzékeny vagyok.124 kg-al kezdtem 158 cm-hez.Extrém elhízott kategória...eleinte teljesen elhagytam minden tejterméket aztán megbarátkoztam a laktózmentes termékekkel mert iszonyúan hiányzott.A laktázenzimmel nem vagyok jóba mert édes blablabla...(persze van itthon de na)
3 szakaszra osztottam.Első szakaszban (2019) 100 körüli súlyra menni (1800-2000 kcal-ás étrend +rengeteg séta)
Második szakaszban megtartani a súlyt nem visszahízni(1500-1800kcal+sok séta+izületkímélő aerob/sajátsúlyos edzések).
3. szakaszt idén júniusban kezdtem 94 kg-ról (1500kcal+séta+aerob+súlyzós edzés) jelenleg 79 kg vagyok a laktózintoleranciám már enyhült(ha ilyen létezik).A cukrom már nem rendetlenkedik (legalacsonyabb 2.5/legmagasabb 12) mindkét betegséget szereztem...
Sok sikert és mindenekelőtt kitartást kívánok.A lassú fogyás miatt a bőröm szépen,lassan húzódik vissza így nem lóg.Jövő júniusig szeretném elérni a célom ami 55-60 kg.
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!