161cm 66kg nő vagyok. Fogyni szeretnék. Hogy állítsam be
a makrókat?
Figyelt kérdés
2021. jún. 2. 15:31
1/10 anonim válasza:
Kedves kérdező! Képet nem látunk, de ideális a testsúlyod. Ha szeretnél is fogyni max egy 5 kg.
Ajánlom a Biotech makro kalkulátorát. Elég részletes.
2021. jún. 2. 15:44
2/10 A kérdező kommentje:
Szívem szerint 8kg-t szeretnék fogyni. De ha 60 lenne az is nagyon jó lenne
Mindenképpen látható a felesleg, főleg combon csípőn hason és felkaron
35 éves vagyok amúgy és van egy kisgyermekem is, ha ez számít
2021. jún. 2. 15:51
3/10 anonim válasza:
Én is ilyesmi paraméterekkel vagyok, de sajnos igenis látszik a felesleg, nekem még -10kg-t is elbírna :( Bár lehet én kicsit alacsonyabb vagy, talán 158-159 cm körül.
2021. jún. 2. 15:53
4/10 anonim válasza:
Attól függ, milyen diétát csinálnál. Ha sima kalória számolás, akkor energia százalékban 50% CH, 20% fehérje, max. 30% zsír.
Ha ketogén, CH szegény vagy egyéb diétát választasz, ott teljesen mások az arányok.
2021. jún. 2. 18:21
5/10 anonim válasza:
Noknel magassagbol (cm)110 et kell kivonni az egy normal testsuly, a ffiaknal pedig 100 at
2021. jún. 2. 19:02
6/10 anonim válasza:
#5, és szerinted ez egy általános igazság mindenkire kortól és alkattól függetlenül, amitől +/- néhány kg eltérés már nem "normális"? Nemár :D
Kérdező, a fehérjét érdemes nem túl alacsonyan tartani, főleg ha sportolsz. Kb. 1,6-1,8 g/kg a teljesen optimális (izomépítéshez), de nyilván ez sem szentírás. Azon kívül a szénhidrát-zsír aránya olyan legyen, ahogy neked jó. Van aki szereti a low carbot, én a falat kaparnám. Egyénfüggő.
2021. jún. 2. 19:31
7/10 anonim válasza:
6#Szakirodalom szerint irtam.nem kútfőből. Es csak mint iránymutatást. Nekem mind1 az hogy kinek mi a normalis ettol fuggetlenul.
Ahol vannak a tablazatok is a BMI-rol meg stb
2021. jún. 3. 07:09
8/10 anonim válasza:
Alapvetően eléggé túl van gondolva ez a makrózás is. Van egy minimum fehérje és zsír mennyiség, amit be kell vinni, de ezek annyira alacsonyak, hogy egy átlag ember úgyis visz be eleget mindkettőből. A maradékból érdemes minél többet szénhidrátból bevinni. De a fontos az, hogy egészséges, teljesértékű ételeket egyél. Ezek fontosabbak, mint a makró arány. A fogyás úgyis a kalóriákon fog múlni elsősorban, a makrózás itt nem annyira releváns. Gondolj arra, hogy magas zsír-alacsony ch ketogén, és alacsony zsír-magas ch növényi étrenden is fogynak az emberek.
2021. jún. 3. 08:57
9/10 anonim válasza:
Végül is a 60kg teljesen jó. Én inkább a mozgást javasolnám. Több izom feszesebb bőr. Csak döntés kérdése. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!