Szerintetek ha így állítom be a makrokat akkor jó lehet fogyáshoz?
Még ahogy régen kitapasztalgattam nekem így esett jól enni és ezt tudtam jól összehozni azokból az ételekből amiket szeretek:
Napi 1400kcal
Ch: kb 130g
Fehérje: 100g
Zsír: 50g
Ez így jó, vagy érdemes lenne csökkentenem a zsírt és növelnem a szénhidrátot?
(Ne olyanok írjanak, akik szerint csak a ketoval lehet fogyni)
27 éves nő vagyok, 170cm és 85kg. Kb 65kg lenne az ideális súlyom, tehát elég sokat kéne fogynom. De fokozatosan, élhető módon akarok fogyni, ha lehet kb heti 0,5-1kg os heti súlycsökkenést szeretnék belőni
Heti 3-4x edzenék is
A zsír jó, akár picit több is lehet, a fehérje kicsit kevesebb legyen, a szénhidrát kicsit több!
A kalória is lehet több. Főleg ha sportolsz mellette, ami nagyon ajánlott a fogyáshoz, akkor kevés lesz neked az 1400 kcal.
Így van. Magas Ch és magas zsír együttes fogyasztása nem ajánlott. Vagy a ch legyen magasabb, de akkor a zsír alacsonyabb, vagy fordítva ( nálam pl a zsír magasabb, ch alacsony és ez jó nekem), más meg több ch mellett érzi jól magát:) ezzel sincs semmi baj.
Neked csak annyit kellene változtatni, hogy az össz energia több legyen, olyan makro arányban ahogy neked jó, mert ez az 1400 kevés.
Az 50 g zsír elég kevés, azon már nem kell csökkentened.
Amúgy én simán fogyok kb. 70-80 g zsír, 160-180 g szénhidrát mellett, pedig jóval kisebb súlyról indultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!