Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek hány kalóriával...

Szerintetek hány kalóriával kellene kezdenem?

Figyelt kérdés

Nyáron már elkezdtem viszont szerintem rosszul, 1200kcal-el csináltam. Fogytam 13kgt. Ezután megállt a fogyás 2 hónapra és itt elveszett a motiváció, abbahagytam. Majd jött egy nagyon nehéz dolog az életemben és az evésbe menekültem, mostanra minden vissza jött. :(

Szeretném újra elkezdeni de azt sem tudom hogy.

148kg 160cm 23 éves nő vagyok. :(

2021. jan. 15. 00:37
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Az 1200 elég kevés. Az is jó lenne ha mondjuk 1800 mellé csinálsz valami edzést, aztán valamikor 90-80 kiló alatt lentebb veheted, ha megál a fogyás.
2021. jan. 15. 02:24
 2/8 anonim ***** válasza:
27%

148kg az sok, így viszont az elején látványosabban kéne működjön a fogyás, mert van miből. Az 1200 kalória nem vészesen alacsony, de ez alá sose menj. Próbálj meg arra figyelni, hogy milyen minőségű az amit megeszel, mert sokféleképp meglehet enni ennyi kalóriát. Ha mozogsz is, hatékonyabb leszel.

Gondolja arra, hogy ha rendesen elkezded, karácsonyra simán bemehetsz 150-ről 120kg alá.

2021. jan. 15. 09:22
 3/8 anonim ***** válasza:
79%
Kb. 100 kiló túlsúllyal ne itt kérj tanácsot! Fordulj orvoshoz, mert az ekkora túlsúly már bőven a betegség tartományában van. Van itt egy felhasználó, aki 160 kilóról indult, és néhány év múltán ma már nagyjából a normális tartományban van, de neki ehhez műtétre volt szüksége. Aztán plasztikai műtétekre, mert a megnyúlt bőrön más nem segít. Nem adhatom ki a nevét sem itt, sem privátban, de talán rátalál a kérdésedre, és tudtok beszélni.
2021. jan. 15. 09:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Azért ne fektessünk senkit a kés alá, ha nem muszáj. Aki műtétre szorul, az általában azért, mert közvetlenül veszélyben van az élete a túlsúly miatt, vagy már akkora, hogy a mobilitásában is gátolva van.

Ez az állapot még visszafordítható. Kalória számolás és mozgás, a lényeg, az állandóság és hogy csináljuk, minden nap. Egy jó étrend és mozgás kombóval 100 kilóra viszonylag könnyen le lehet menni. Ha nem bízunk magunkban, akkor fizessünk elő egy egészséget életmódot segítő ételkihordó szolgáltatásra és együk azt, csak azt, amit ők küldenek. Tudom, hogy ezek igen drágák tudnak lenni, viszont az emberi egészségnél nincs jobb befektetés.

2021. jan. 15. 09:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez már veszélyes kategória én annyit javasolnék, hogy keress fel egy orvost ezzel a szándékkal és segítséggel kezdj fogyni ne magadtól. Lehet fogalmad sincs róla milyen hormonális betegsegeid vannak a túlsúly miatt ami akadályozhat.
2021. jan. 15. 12:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A háziorvoshoz azért is érdemes elmenned, hogy rögzítse a súlyod. Így ha lefogysz és esetleg a túl nagy bőr miatt plasztikai műtétet szeretnél, kaphatsz TB támogatást. De ehhez kell az orvosi igazolás, amihez most kell az orvosnak felírni a súlyodat ugye... Meg akkor már elküldhet laborra, hogy kiderüljön, ha valami anyagcserebetegséged van. Ezt ugyanis figyelembe kell majd venni a fogyás során (meg utána is).

Egyébként - ha már egyszer az 1200 kalóriás megoldás után csak visszahíznod sikerült - szerintem ne túl gyorsan és ne túl szigorú szabályokkal próbálj fogyni. Gondold át, mi az a változtatás, amit hosszú távon is meg tudsz tartani? Hogyan kerülöd el a jövőben ezeket a lelki gödröket, amik miatt újra a zabálásra adnád a fejed? Szerintem egy 1800 kcal-os keret javítaná az esélyeid, hogy meg is maradjon az eredmény, mert könnyebb lenne súlytartó étrendre átalakítani a végén.

2021. jan. 15. 12:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Most mennyi kalóriát eszel meg egy nap? Hirtelen nagyon lecsökkenteni nem jó, mert nagyon meg fogod érezni te is, meg a tested is, ami könnyen átválthat utána zabálássá.

Egyetértek a 6. válaszolóval, 1800-2000 kalóriával kezdj, és ahogy fogysz, úgy csökkentsd ezt a számot. Pl minden leadott tíz kiló után 100 kalóriával egyél kevesebbet.

Ezt a linket tudod használni, hogy kiszámold a dolgokat:

[link]

2021. jan. 15. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:
2000kcal, de egyetértek a korábbiakkal! Nem érdemes egyedül, háziorvosra, és endokrinológiai kivizsgálásra is szükséged van.
2021. jan. 15. 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!