Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriaszámlálás szerintetek...

A kalóriaszámlálás szerintetek milyen hosszú projekt?

Figyelt kérdés
Azokhoz szól csak a kérdés, akik hozzám hasonlóan kalóriaszámlálással fogynak. Már pár hónapja számolom a kalóriákat, mindig mindent mérek, adagolok, Kalóriabázisba beviszem, stb. De mostanra kezdek besokkalni, kezd terhessé válni az állandó mérés, porciózás, számolgatás. Viszont emiatt egész jól képben vagyok már a kalória-és makró értékekkel, adagokkal stb. Arra gondoltam, hogy abbahagynám a kalóriaszámlálást (a diétát persze nem, csak a fent említett procedúrákat). De azért felmerül bennem egy-két aggodalom, pl.mi van, ha így jobban elengedem magam, mert nem lesz úgymond írásos nyoma annak, hogy mit eszek? Itt egy kis kóstolás, ott egy plusz sor csoki, stb? Persze tudom, önkontroll, de biztos értitek, mire gondolok. Nagyon jól bevált a kalóriaszámlálás, mégsincs kedvem folytatni. Szerintetek kb.4 hónap számolás után abbahagyhatom? Úgy ennék mint eddig, lett egy egész jó rendszer az étkezésemben ez alatt a pár hónap alatt. Ti meddig számoltatok kalóriát? Vagy ez netán egy életre szóló projekt?
2020. jún. 19. 15:42
 1/8 anonim ***** válasza:
85%
Nekem - úgy tűnik - életre szóló lesz, már évek óta csinálom. Vannak persze kivételes helyzetek. Ha te úgy gondolod, már számolgatás nélkül is nagyjából be tudod lőni az adagod, akkor próbáld ki!
2020. jún. 19. 16:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Vagy csinald meg elore a kajadat par napra, es igy nemkell mindennap mindent merned

Nekem ez igy picit segit

2020. jún. 19. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

Én folyamatosan számolom,súlytartáshoz is

Megőrjít ha nem tudom:D

2020. jún. 19. 19:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy vagyok vele,mint az utolsó,de egy idő utàn érezni fogod számolás nélkül,hogy mennyi az annyi nagyjàból.Egy idő utàn ne számolj,csak írd le mit ettél és mennyit,2-3 napig.Utána szàmold ki (visszamenőleg).Ha nagyjából annyit viszel be,mint kellenne,nem kell szàmolnod.
2020. jún. 19. 19:21
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen,már szinte fejből tudom hogy mi hány kalória:D
2020. jún. 19. 19:22
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

"De azért felmerül bennem egy-két aggodalom, pl.mi van, ha így jobban elengedem magam, mert nem lesz úgymond írásos nyoma annak, hogy mit eszek? Itt egy kis kóstolás, ott egy plusz sor csoki, stb?"

Nekem erre az a megoldásom, hogy csak az édességeket, nassolást írom. Persze az étkezések közötti kóstolgatást is jó lenne, de az már nem olyan egyszerű.

Meg lehet azt is, hogy nem mérsz, csak jegyzetelsz, pl. 1 tányér tökfőlzelék (de nem méred le, és főleg nem méred le összetevőnként főzés közben). Nekem maga a felírás a fontos, nem az, hogy akkor ez most hány kcal tulajdonképpen. Az éhségérzetem is elég jól működik, ha keveset ettem, éhes leszek este, ha meg sokat, akkor szinte megpukkadok étkezés után.

2020. jún. 19. 20:45
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én biztos nem bírnám méricskélni egész életemben. Elején én is pontosan írogattam, számoltam. De nem sokáig. Hamar megtanulja az ember szeme és a gyomra is, hogy mennyit szabad. Azóta már nagyrészt a kalóriaszámláló appot se használom, mert tudom mennyit szabad enni. És folyamatosan csekkolom a súlyom, így látom, hogy ha nem történik változás vagy fogyok.
2020. jún. 20. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:
Hosszútàvon szerintem élhetetlen, lélekölő folyton szàmolgatni. Én ugyan csak makrókat szàmolgattam kb 2 hónapig, csak a tàpanyag arànyok fontosak szàmomra, kalória nem érdekel. De nagyon zavart màr a vége felé, hogy mindent írogatni kell, így abbahagytam a bàzis vezetését. Nem volt gond, addigra màr beàllítottam az étrendem, felmértem mi fér bele, megszoktam. Fogyok azóta is , majdnem 16 hónapja.:)
2020. jún. 21. 02:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!