Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Ugyanazokkal az adatokkal...

Ugyanazokkal az adatokkal miért ennyire elértő kalóriát ír a 2 app?

Figyelt kérdés

Beírtam az adataim és, hogy heti 1kg fogyást szeretnék elérni erre a kalóriabázis heti 1387kcalt ír a yazio meg 1800kcalt.

És mindkettőnél alacsony aktivitás van beállítva.

Na ilyenkor most melyiknek higgyjek?

170cm és 127kg vagyok.

2020. márc. 7. 14:23
 1/2 anonim ***** válasza:
78%
1800 , de lehet kicsit magasabbról lenne érdemes indulni, ha mindenàron kalóriàkat akarsz szàmolgatni. 1300 kalóriàval koplalna a szervezeted, mivel most még nyugalmi àllapotban is biztosan többet égetsz el (BMR). Ha egyből így megvonod az energiàt magadtól, be fog lassulni az anyagcseréd, kínkeserves lesz fogyni, vagy teljesen meg is àll. Minél nagyobb a kezdősúly, annàl magasabb bevitelről érdemes indulni, hogy ha fogyàs soràn csökkenteni kell esetleg, akkor legyen miből. Ne koplalj!!!!!!! Többet àrt mint hasznàl. Fontosak a makrók is.
2020. márc. 7. 15:41
 2/2 anonim ***** válasza:
74%

1500 körül.

Legalábbis 1 g/ttkg fehérjével 1500-as összkalória, és ha éhezel/gyengének érzed magad, akkor feljebb 1800-ig.

(Fehérje kell a zsíranyagcsere "infrastruktúrájához" (a vérben lévő sejt ami a zsírsavakat szállítja fehérjéből van, ahogy az L-karnitin, ami a sejten belül mozgatja a zsírsavakat szintúgy 2 esszenciális(azaz csak evéssel lehet hozzájutni) aminosavból van.

Én 195cm/145kg-mal nem nagyon égettem el 2500 kcal-t sem "irodai környezet, de napi 1 óra sétával" sőt szerintem többet égetek most 95kg-mal, mint anno 145-el.

Amikor lefogytam 1650 kalóriás diétán voltam heti 4 súlyzós edzéssel, és 2 óra kerékpárral("szabatéri")

az edzésen lévő erőszint, "enyhén javult" a diéta alatt.

(Nálam az erőszint volt a "biztosíték", azaz, ha visszaestem volna, akkor feljebb vittem volna a bevitelt, neked is javasolnék valami ilyesmit, ami lelkileg sokat segít a "túl sok/túl kevés? kérdés idején.

Az elmélet, ami szerint a testtömeggel arányos hosszútávon az energiaégetés, elég gyenge lábakon áll (alacsony összefüggés van csak, és elhízottaknál nagyon nem ugyanaz a képlet, mint "normál" testtömegnél lásd a kettes ábrát itt:

[link]

(A vonal az eredeti képlet a "valós" adatok jóval alatta vannak)

2020. márc. 7. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!