Ugyanazokkal az adatokkal miért ennyire elértő kalóriát ír a 2 app?
Beírtam az adataim és, hogy heti 1kg fogyást szeretnék elérni erre a kalóriabázis heti 1387kcalt ír a yazio meg 1800kcalt.
És mindkettőnél alacsony aktivitás van beállítva.
Na ilyenkor most melyiknek higgyjek?
170cm és 127kg vagyok.
1500 körül.
Legalábbis 1 g/ttkg fehérjével 1500-as összkalória, és ha éhezel/gyengének érzed magad, akkor feljebb 1800-ig.
(Fehérje kell a zsíranyagcsere "infrastruktúrájához" (a vérben lévő sejt ami a zsírsavakat szállítja fehérjéből van, ahogy az L-karnitin, ami a sejten belül mozgatja a zsírsavakat szintúgy 2 esszenciális(azaz csak evéssel lehet hozzájutni) aminosavból van.
Én 195cm/145kg-mal nem nagyon égettem el 2500 kcal-t sem "irodai környezet, de napi 1 óra sétával" sőt szerintem többet égetek most 95kg-mal, mint anno 145-el.
Amikor lefogytam 1650 kalóriás diétán voltam heti 4 súlyzós edzéssel, és 2 óra kerékpárral("szabatéri")
az edzésen lévő erőszint, "enyhén javult" a diéta alatt.
(Nálam az erőszint volt a "biztosíték", azaz, ha visszaestem volna, akkor feljebb vittem volna a bevitelt, neked is javasolnék valami ilyesmit, ami lelkileg sokat segít a "túl sok/túl kevés? kérdés idején.
Az elmélet, ami szerint a testtömeggel arányos hosszútávon az energiaégetés, elég gyenge lábakon áll (alacsony összefüggés van csak, és elhízottaknál nagyon nem ugyanaz a képlet, mint "normál" testtömegnél lásd a kettes ábrát itt:
(A vonal az eredeti képlet a "valós" adatok jóval alatta vannak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!