Vajas gőzölés? Help!
Vajas gőzölt zöldségek mennyire fogyókúrásak? Csak mert egy ilyen gyorsfagyasztott zöldségkeveréket(répa, brokkoli, karfiol) bevágtam estére, legalább 1 nagy púpos tányérnyit, olyan 600got, és utólag láttam meg, hogy vajas.. Na mondom szuper. Az lenne a kérdésem, hogy az ilyen vajas gőzölés mennyi plussz kcalt jelent? Nagyjából? Mellék információ, hogy a vajnak az íze így utólag visszagondolva alig volt kivehető a zöldségeken.
Kérem szépen a mihamarabbi válaszokat!
Hát akkor ezt rettenetesen elbsztam...
1 nagy tányérnyi kb 600g,nem?
Én meg naivan azthittem, hogy ilyen 300 körüli lesz a vacsim..😭
Kérlek, segítsetek!
1 nagy tányérnyi vajas gőzölt zöldségkeverék(répa, brokkoli, karfiol) mennyi kcalt tartalmazhat?? És hány grammot nyomhat?
Az 1000 kcal hülyeség! A zöldségek önmagukban 100 g-ra 60-70 kcal körül vannak, az összetételtöl függen.
A gözölés nem jelent plusz kalóriát.
A vaj igen, de itt a mennyiség a fontos. Amiket találtam, ott 100 g-ra van benne 5 g vaj az kb 35-40 kcal - szóval nem vészes annyira.
Emellett a zöldségekhez midnig kell(ene) zsiradékot is fogyasztani, mert a vitaminok nagy része csak így tud felszívódni. SZóval a kevés vaj éppen, hogy jó, nem ettöl fogsz hízni!
HA összeszámolom, akkor 100 g vajas zöldség kb 90 és 120 kcal között van, ami nem túl sok. A 600 g - habár ez szerintem túlzás, többet saccoltál, mint amennyit megettél - 540 és 720 közt van. Ez nem túl kevés, de nem is extrém sok, viszont egészséges, sok vitamint és rostot vittél be vele, azaz kifejezetten hasznos étel volt.
De ha megírod, pontosan milyen zöldségröl volt szó, akkor pontosabban meg lehet mondani. Ami a zacskón van 100 g-ra vonatkoztatott érték, abban a vaj is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!