Ha az almaecet lúgos kémhatású, akkor miért írják olyan sokan, hogy gyomorsavat csinált nekik?
Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni almaecetet inni, mert állítólag nagyon jó az ízületekre,de azt semmi áron sem szeretném, hogy tönkremenjen a gyomrom.2010. febr. 27. 17:22
2/9 anonim válasza:
"Az almaecet - ahogy a citrom is - savas kémhatású."
Hol olvastad te azt, hogy bázis?? Ez a mondat abból a "nagyon tudományos" cikkből van kimásolva. Biztos, hogy savas, de azt kifejthetnék részletesebben, hogy milyen vegyületek lúgosítanak benne. Enélkül csak egy komolytalan sablonreklám az egész. :S
Egyébként nem vitetom, biztosan vannak jó hatásai, meg egészséges. Csak ezeket a humbug szövegeket nem szeretem.
3/9 A kérdező kommentje:
figyu! odaírtam az előző kommentbe; nem reklámról van szó....
2010. febr. 27. 19:17
4/9 anonim válasza:
igaz, hogy az almaecetről nemsok mindent tudok, de én 6 éve "testépítek" és mindig baj volt az ízületeimmel.Egy rakás ízületvédőt beszedtem, de semmi.A halolaj kapszula viszont segített, napi 1500mg halolaj csodákra képes és még a szíved is védi.
5/9 anonim válasza:
Az almaecet ph értékileg savas, viszont elősegíti a szervezet lúgosodását. Ez látszólag ellentmondás, de a gyümölcsök savasak, mégis lúgosítanak. A csokinak pl. fogalmam sincs, milyen a ph-ja mégis savasít. Egy kémiatanár biztos jobban el tudná magyarázni. :)
6/9 anonim válasza:
Ha félted a gyomrodat, ne igyad, hanem vedd be kapszula formában.
7/9 A kérdező kommentje:
a kapszula 3000, fél liter almaecet pedig 200 ft....
2010. márc. 3. 19:28
8/9 anonim válasza:
Almaecet helyett rakj a vizedbe szódabikarbónát az lúgosít és 60ft-ba kerül egy zacskó kb. és nem is káros
9/9 anonim válasza:
nyugodtan idd, de megfelelően kell higítani, 2-3 deci vízbe 2-3 teáskanál ecet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!