A zold tea hatasos? Mi a titka? Vizhajo? Mennyit lehet inni belole naponta?
Én alacsony vérnyomásomra iszok zöldteát az orvos mondta hogy az jó az alacsony vérnyomásra.De arról nemtudok hogy fogyaszt-e.Én még ugyanannyi kiló vagyok pedig mindig iszom :)
Amúgy ettől még tényleg nem fogsz lefogyni.Egy kis mozgással vagy egy kis tornával többre mész.
Sziasztok!
Tényleg annyit lehet inni beleőle amennyit akarok? Csak azért kérdezem, mert az én tapasztalatom teljesen más.
Két napig ittam naponta 2 dl-t. A második napon olyan hascsikarásom volt (stb.)!!! Nekem azóta a szekrényben figyel, nem merek még hozzá nyúlni sem :)
Tehát kedves kérdező óvatosan kezeld a zöld teát, keveset igyál belőle és ha nincs semmilyen tünet akkor te szerencsés vagy.
Egyébként a teában lévő koffein fogyaszt és hashajtó hatású is (legalábbis nekem tuti :) Viszont csak ettől nem hiszem, hogy sokat tudnál fogyni. Kombinálni kell diétával és tornával.
Sok sikert hozzá!
A munkahelyemen ihatatlan a csapvíz, az ásványvizet cipelni utálom: kb. 7-8 éve iszom, naponta 1/2-1 liter teát, túlnyomórészt zöldet.
Ha túl sokáig ázik, akkor nagyon durva a csersav és koffeintartalma: előbbi szájszárazságot, utóbbi szívdobogást, majd utána kimerültséget okozott nálam, de én érzékeny vagyok a koffeinre. Ja és fogakat ez is elsárgítja :(
Más negatív hatását nem tapasztaltam.
Viszont egyszer, egyik télen lefogytam vele szépen - pedig nem is állt szándékomban - délután fogyasztva valahogy elvette az éhségérzetet, nem kívántam vacsorázni. Tehát a kalóriamegvonástól fogytam, nem a teától, mindenesetre segített.
Azóta nem ismétlődött meg ez a jelenség - talán immunis lettem rá + most már főznöm kell esténként is rendszeresen, így nehéz megállni.
Mindez a szálas teára vonatkozik, filtereset nem iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!