Rassberry ketonról tapasztalat?
Lefogytam tőle 85 kilót pedig csak 73 kiló voltam :)
Nincsenek csodaszerek, el kell hagyni a cukros, keményítős, tejes vacak kajákat.
Hogy érted hogy igémet?
Beteg és elhízott embereket kezelnek ki hasonló alapokon mint amit neked írok, miért gondolod hogy ez neked nem fog segíteni?
Biztos velem van a baj, és nem a te hozzáállásoddal.
Most váltanék egy kulturált, segítő hangnemre, mivel az eseted egy valós probléma, sok-sok ember él úgy mint te, és várják a csodadiétát, varázsszert ami majd segít neked.
Amit írni fogok nem orvosként írom, hanem hozzáértőként. Ajánlani fogok orvost is természetesen.
Az állapotot inzulin rezisztenciának hívják, a 2. típusú cukorbetegséget megelőző állapot amely folyamatot képez, tehát van enyhe fokozata amely egyre súlyosbodik.
Az inzulin rezisztencia attól alakul ki, hogy kórosan magas inzulin szintünk lesz (élelmiszerektől) a sejtjeink pedig a magas inzulin szinthez alkalmazkodnak, érzéketlenebbek lesznek a hormon hatásával szemben. Következésképp egyre több hormont fog termelni a szervezetünk, egyre nagyobb rezisztencia lesz, kialakul a cukorbetegség.
Az állapotot a magas inzulinszint végett jellemzi az elhízottság (ami tovább fokozza az IR-t) illetve a fogyás nagyon nehéz. Van gyógyszeres kezelés, természetesen az csak tüneti kezelés!
A normális táplálkozás úgy néz ki, hogy húsok (fehérjék, zsírok) és zöldségek, növényi részek kerülnek a tápcsatornánkba. A legtöbb étel nem okoz problémát, természetesen sem magas inzulin szintet, sem károsodásokat..
De a modern időkben úgy alakultak a táplálkozási szokások, hogy rengeteg szénhidrátot és tejterméket fogyasztunk, számos mérgező fehérjével együtt, mondhatni a legrosszabb minőségű élelmiszerekre tértünk át.
A tej-gabona elhagyása valójában nem fogyókúrás önsanyargatás kérdése, hanem élet-halál, egészség-betegség kérdése.
Az inzulin szintet kórosan megemelő szénhidrátok és tejfehérjét tartalmazó élelmiszerek elhagyása után idővel normalizálódik a saját inzulin termelésünk, lecsökken a rezisztencia. Ez akkor történhet meg, ha a hasnyálmirigyünk nem károsodott túlzottan. Ennek megállapítására vizsgálatok vannak.
A szénhidrátszegény, tej és gluténmentes táplálkozás szörnyű állapotban lévő 1. típusú cukorbetegek esetében is gyógyterápiaként használható, ők nem termelnek inzulint de a gyógyszeresen bevett inzulin mennyiséget (injekciókat) le lehet csökkenteni, ezzel együtt a magas/alacsony vércukorszintből eredő kómát, rosszullétet is.
A továbbiakban felkeresném Dr. Tóth Csaba orvost, több városban is van rendelése illetve fel lehet venni levélben is a kapcsolatot. Minden bizonnyal tudni fog segíteni, elmondja jóval bővebben és hitelesebben azokat amiket én itt leírtam.
Ajánlok még néhány cikket, a cukorbetegség gyógyításáról illetve az elhízásról, fogyásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!