Kezdőoldal » Fogyókúrák » Fogyasztószerek » L-Karnitin? Szedett már...

L-Karnitin? Szedett már valaki ilyet? Én már 18 napja szedtem amikor észrevettem hogy hízok. Pedig edzek is mellette. Ez normális?

Figyelt kérdés
2009. márc. 16. 13:12
 1/2 anonim ***** válasza:

A karnitintól nem hízhattál, annak inkább más lehet az oka, pl. a nem megfelelő táplálkozás.

A karnitin a zsírsejteketet szállítja át a sejtek membránján.

[link]

2009. márc. 16. 14:19
 2/2 Bruce Niko válasza:

Hát akkor tényleg nem lenne szabad híznod tőle.Én is szedem mer szokok gyúrni,és nekem használt is sokat.a Karnitinnak az a szerepe,hogy a zsirokból származó hosszú szénláncú zsirsavakat az izomsejtek membránján, a mitochondriumon átvigye. Ezt követően az izomsejt belsejében a zsirsavak elégetésével képződik az energia amire a szervezetnek szüksége van.Ezt a sejt belsejében lejátszodó égetési folyamatot úgy hívják,hogy β oxidáció.

Összefoglalva az L-Karnitint a szervezetben az energia termeléséhez szükséges zsirsavakat szállítja oda, ahol azok energiáva alakulnak

2011. márc. 15. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!