Van itt aki dietetikus vagy esetleg ért ahhoz hogyan kell normális étrendet összeállítani?
Nem vagyok dietetikus de ami tuti: szénhidrát is kell. Bár szénhidrát és szénhidrát között is van különbség.
Csak egy pár tippet adok:
Egyél vörös húst, mondjuk sovány marhahúst. Nem csak boldoggá tesz hanem telítettség érzést is kelt. A gyümölcsöket ne turmixold, hanem rendesen edd meg őket. Naponta ne egy egy órát tornázz, eddz keményen szabályozott módon! Ne csak a lábad emelgesd hanem erősíts is, hidd el könnyebb súlyzózással együtt lefogyni.
Szénhidrátot nem eszem,inkább friss gyümölcsből készített turmixot,salátákat és pártolt zöldséget natúr csirkemellel.
A gyümi is ch :) 100 g alma pl. 7 g ch-t tartalmaz, de EGÉSZSÉGES! Délelőtt, reggel, tízinek, uzsinak stb mehet. :) Estére ink. ne, mert a gyümik megerjednek a gyomrodban.
Reggeli:
1. teljes kiőrl. kenyér, RENGETEG zöldséggel, sovány csirkemell/pulykamell sonkával. Ha nem szereted, mehet sovány túróból készített körözöttel.
2. Zabpehely, zabkorpa natúr joghurttal, kefirrel, gyümölcsökkel. (max 1 kanál méz, de jobb nélküle)
3. Tojás, zsíradék nélkül elkészítve (FŐTT, tehát ne olajban sütött rántottát egyél), rengeteg zöldséggel.
4. Gyümiturmix, ha nem vagy éhes reggel, vagy gyümisaláta.
Tízórai: 1-2 db gyümi, korpás keksz, vagy 1 kefir/natúr joghurt.
Ebéd: Mondtad, hogy unod a natúr csmellet zöldségekkel. Hm, próbáld meg a salátákat: a caesar saliban van csmell, tojás, zöldségek, stb (öntet nélkül kérd a salikat!) Vagy pl. a görög sali is jó. Amiket kerülj: majonézes krumplisaláta (rengeteg koleszterin van a majonézben) ill. ehhez hasonlók. Legyél kreatív, keress recepteket neten (én pl. vega kajáknál találtam sok olyan receptet, ami beilleszthető diétába. De a rántott dolgokat, habarással készülteket, sajtokat, tejszínes dolgokat kerüld!)
2. Kerüld a tejszínes krémleveseket. Helyettük zöldségleveseket egyél, ha azokat unod, jöhet a húsleves.
3. barnarizsből keveset ehetsz. (jó ch forrás.) Néha krumpli főzve/sütve, natúrban belefér. A lényeg h ne használj hozzá zsíradékot, vagy zsíros kolbászt (pl. rakott krumplit, krumplipürét - ami vajjal készül ugye - kerüld.) Én még kölest szoktam enni, nagyon egészséges.
4. A főzelékek sajnos kiesnek, mert lisztes habarássla készülnek... ha pl. lencsefőzeléket ennél, helyette simán egyél lencsét, megfőzve. Bár a hüvelyesek átlag magas kcal tartalmúak, de heti 1-szer belefér, mert remek proteinforrások :)
Uzsi: 1 db gyümi, vagy 1 kefir.
Vacsi: ch-t maximum zöldség formájában egyél. Remek vacsora a túró, natúr joghrttal, kefirrel. Vagy tojás, husi. :)
Huh :) Köszönöm szépen. ezzel rengeteget segítettél.
Reggelire szoktam csinálni 2db teljes kiőrlésű tönkölybúzás kenyeret és pici flóra vajat kenek rá,egy szelet csirkemell és sok paprika/paradicsom. igen laktató,de ez a kenyér jó hozzá? Ja igen,salikat is eszem,viszont öntet nélkül nem nagyon szeretem,kefirből szoktam csinálni egy kis öntetet rá,és vagy fokhagymát vagy friss kaprot teszek bele,az még belefér?
A sajtok remek kalciumforrások, ezért néha kell a diéta alatt! A feta remek, ha lehet a keményebb sajtokat (ementáli) és félkeményeket (gouda, trappista) kerüld.
A tönkölybúzás szendvics pompás;)
Az öntet is jó. Én a vendéglátó helyeken lévő öntetekre gondoltam, ott ugyanis kész koleszterinbombát adnak neked... a majonéz is tele van koleszterinnel. Ha te magad csinálod az öntetet kefirből, az simán belefér. Natúr joghurtos öntet is jó. A fokhagyma remek immunerősítő, a kapor meg asszem az emésztésnek tesz jót (és kb. 4 kcalnyi 1 evőkanálnyi, szal kcalt tekintve semmiség!)
szia
-privátban szívesen leírom mail.cím??
-életmód vezetés ,és diéta kézikönyv stb..stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!