Ez valóban hatásos lehet?
Szerintetek ennek a cuccnak van valami valóság alapja? Hogy működik egyáltalán?
Ott van csillaggal megjelölve a weboldalon:
"* A glükomannán hozzájárul a testsúlycsökkentéshez csökkentett energiatartalmú értend melletti diéta folyamán."
Magyarul ha normálisan diétázol akkor eleve fogysz, nem kell ezt a szart rágnod hozzá. De valahogy el kell adni, hiszen nekik ebből van pénz.
Klinikai vizsgálatok szerint a glükomannan nem járul hozzá statisztikailag szignifikáns módon a fogyáshoz. Ellenben egyes tesztalanyoknak hasi diszkomfortérzést, hasmenést vagy székrekedést okozott. Én kissé szkeptikus vagyok a jótékony hatásaival kapcsolatban.
Egyébként vízoldékony rost van benne, ami elfogyasztás után az emésztőrendszerben zselészerű anyaggá alakul. Egyesek szerint jó hatással van a bélflórára, étvágycsökkentő hatása van, mások szerint ez kétséges. Én még nem próbáltam, nem is tervezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!