Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyit ér ez a mozgás?

Mennyit ér ez a mozgás?

Figyelt kérdés
170 centi vagyok és 96 kiló. Irodaházban dolgozom látástól vakulásig, így nagyon kevés idő (de leginkább energia) marad a mozgásra. Azt találtam ki, hogy délelőtt és délután le-fel gyalogolok az irodai lépcsőházban, alkalmanként 15 emeletet oda-vissza. Ez ér valamit vagy olyan mintha semmit se mozognék?
2010. júl. 7. 11:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért ez is ér valamit. Főleg, ha az étkezésedre is figyelsz, illetve ha csak lehetséges, lift helyett használj mindig lépcsőt. Ha hamarabb szállsz le a villamosról 2-3 megállóval, vagy bicajjal mész munkába, az is hatásos lehet, de ez csak az étkezéssel együtt megy.

Ja és csak fokozatosan, először csak 3 emelet, s aztán 5,8,10,15.

sok sikert!

2010. júl. 7. 11:32
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi ez elég megnyugtató, igyekszem már most is annyit tenni, amennyit tudok, remélem ha elkezdek fogyni, akkor több energiám is lesz másra (és nem féltem annyira az izületeimet sem. :) ). az étrendemet kb. 8 hete átalakítottam, előtte sok édességet ettem. most már csak 2hetente egy kis pohár (100ml) jégkrém, ezzel jól elvagyok. kizárólag fehér húsokat vagy halat eszem roston sütve, grillezett zöldséggel (párolva elég hamar ráuntam), öntetek nélkül. este túrót eszem uborkával vagy 1pár virslit szintén uborkával. reggelire 2szelet teljes kiörlésű kenyér pulykasonkával, meg paprikával vagy paradicsommal. tízóraira megiszom egy actimelt, kora délután meg málnát vagy hasonló gyümölcsüket szoktam enni. az a jó, hogy könnyen bírom ezt tartani, mert mindent imádok ezek közül. mondjuk remélem nem túl sok vagy ilyesmi.:)
2010. júl. 7. 11:48
 3/6 clint ***** válasza:
nézd, ha el vagy fáradva mint állat miután felérsz, akkor mindenképpen ér.:)
2010. júl. 7. 12:17
 4/6 clint ***** válasza:

inkább a sima húst vacsorázd a virsli nagyon zsíros.

Amugy miért hiszi azt mindenki, hogy a virsli fogyis kaja???:D

2010. júl. 7. 12:19
 5/6 A kérdező kommentje:
nem gondolom, hogy fogyis, csak normális. pulykavirsli, akkor eszem, amikor már herótom van a túrótól. vacsorára nem is bírok többet enni, úgyhogy további grillezett pulyka meg ilyesmi kilőve vacsira és nem volt más ötletem a változatosságra. ha valakinek lenne, szívesem venném.
2010. júl. 7. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! És a hétvégékkel hogy állsz? Az két nap, ami alatt végezhetsz kicsit hosszabb ideig edzéseket. Én is voltam 100 felett, ezért tudom hogy az ízületek a legnagyobb probléma, nem is a kitartás, vagy állóképesség.. Van vízi spinning (vízben tekersz egy biciklit, én ezt csináltam, és mivel vízben van, nem megterhelő), vagy vízi torna. Azt hiszem aquacycling néven fut, vagy hasonló, de ezt ajánlom. Vagy konditerem, és kérd személyi edző segítségét. Tudom, ezzel eltértem a kérdés lényegétől, de gondoltam leírom.

Még annyi, magamból kiindulva (hogy a kérdésre is válaszoljak), nekem a térdem nem bírta volna az ennyi lépcsőzést. A patikában van Dona nevű porc erősítő por, az segített nekem, de csak pár hónap után mondtam hogy hú, nem recseg a térdem:) Ha bármi kérdésed van, nyugodtan írj privátot!

2010. júl. 7. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!