Milyen főtt ételt ajánlanátok amiek kalória tartalma nem olyan sok? (nem lehet azért minden nap húst meg zöldséget enni ebédre)
olyanra gondolok, mint pl:
chilis bab, borsó pörkölt
amik rendes főtt kaják de nem az a szokásos fogyis ebd mint a hús-hal plusz zöldség
Lecsó, rántotta, sült paprika tojással, párolt zöldségek...
Csilis bab se rossz, és a borsó pörkölt se, kicsit sok bennük a szénhidrát, de belefér;)
Próbáld meg a zöldségeket változatosan készíteni, hogy ne egyforma ízük legyen. Pl. megsütheted a répát, karfiolt, borsót stb. a csirkecomb mellett a tepsiben, kb. ugyanannyi idő kell neki. A csirkecombot fűszerezd többféleképpen, friss fűszerekkel (a szárítottnak alig van íze), nekem a rozmaring a kedvencem.
Mi a zöldséget vagy nyersen esszük, vagy ételpárolóval csinálom, de néha szoktam vislis zöldséget sütni:
1 cs. (450 g) vegyes fagyasztott zöldséget (nyári zöldköret, Kertészné stb.), 1 nagy csomag Füstlit felkarikázva, 5 deka sima és 5 deka füstölt trappistát felkockázva összekeverek kb. 3/4 pohár tejföllel, kis vegetával, és 1 órán keresztül sütöm letakarva, 200 fokon. Közben néha le kell merni a levét, mert a tejfölből nagyon sok víz kijön. 1 óra után megszórom még reszelt trappistával ízlés szerint (sok, kevés) és kicsit rápirítom a sajtot. Nagyon finom, laktató, és a legendákkal ellentétben (sajt=zsír) NEM hízlal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!