Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyni szeretnék! Tudnátok...

Fogyni szeretnék! Tudnátok mondani "arany szabályokat"?

Figyelt kérdés

Olyanokra gondolok, mint pl.: Ne egyél 7 óra után! Cukros üdítők kizárva stb...

Olyen "szabályokat" keresek, amiket betartva könnyebben lefogyhatnék..

2019. ápr. 16. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
85%
Kaloriadeficit
2019. ápr. 16. 21:49
 2/10 anonim ***** válasza:
33%
LCHF étrend
2019. ápr. 16. 21:49
 3/10 anonim válasza:
75%

Egyél többször, kevesebbet.

Számolj kalóriát.

Kerüld a cukrot és a fehérlisztet.

Magas intenzitású mozgás, amilyen gyakran csak belefér.

Ezek az aranyszabályok.

2019. ápr. 16. 21:59
 4/10 anonim válasza:
67%
Nem zabálunk, mozgunk... Minden más kamu
2019. ápr. 16. 22:58
 5/10 anonim ***** válasza:
84%

Számold ki, mennyi kalóriára van szüksége a szervezetednek, és ahhoz képest egyél kevesebbet, de ne menj a BMR alá. Közben ügyelj rá, hogy a tápanyagokat is megfelelő mértékben vidd be.

Válogasd meg, hogy mit eszel, kerüld a feldolgozott élelmiszereket, a cukros dolgokat, a hamar felszívódó szénhidrátokat (lisztes dolgok).

Mozgás beiktatása heti 2-3 alkalommal, min. 1 óra hosszat. Gyakrabban nem kell, mert kell idő regenerálódni is.

Este ehetsz, ha még belefér a napba. Nincs ilyen, hogy 18.59-kor elfogyasztva még oké, de 19.01 perckor már felszedsz tőle 6 kilót.

2019. ápr. 17. 08:56
 6/10 anonim ***** válasza:
49%

Azt, hogy mennyi kalóriàt hasznàl el a szervezet, mennyire van szüksége, nem lehet pontosan kiszàmítani. Nagyon egyéni és vàltozó. A kalkulàtorok csak becslések.

Az energiamegmaradàs törvénye zàrt rendszerekre vonatkozik, az emberi test nem az. Sokkal összetettebb. Így a kalóriaelmélet hibàs.

A test nem ugyanúgy reagàl minden kalóriàra ,forràstól függ, mi történik a szervezetben.

Az elhízàsnak hormonàlis okai vannak. Minnél elhízottabb valaki, annàl biztosabb hogy a bevitt tàplàlékkal ( rossz forràs, rossz minőség stb), túl sok inzulint termel a szervezete, az pedig zsírraktàrozó hormo tehàt hízik.

Ha fogyni akar valaki , csökkenteni kell az inzulinszintet.

Kevesebb szénhidràttal. Ès több egészséges zsiradékot kell fogyasztani, ami pedig energiàt ad.

Ezt nem én talàltam ki amúgy.

2019. ápr. 17. 11:22
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Tizedes pontossággal valóban nem lehet kiszámolni, de a mínusz 500 kcal az mínusz 500 kcal, attól már lehet fogyni, úgyhogy nem hibás a kalóriaszámolás. Nem az a lényeg, hogy de biztosan tuti 1856.2343 kcal-ra van szüksége a szervezetednek, és ehhez képest mindenképp csak 1343,3223442 kcal-t egyél, különben nem indul be a fogyás.

Az elhízásnak lehetnek hormonális okai is, de sokszor csak arról van szó, hogy az illető sokat eszik. Ezzel szembe kell nézni, és nem kell a genetikára meg a hormonokra mutogatni.

Az inzulinszintemről meg fogalmam sincs, de megfelelő táplálkozással, és heti 2-3 alkalom sporttal (mejegyz. pajzsmirigy nélkül, mert kivették, hormonpótláson élek) tökéletesen jó formában vagyok.

2019. ápr. 17. 12:24
 8/10 anonim ***** válasza:
49%
Az inzulin nevű hormon túltermelése felel az elhízásért. Ha rossz minőségben/sok szénhidrátot eszik az ember, és hajlamos rá akkor el fog hízni. Sokáig én sem tudtam ezt, és ezért is lettem elhízva, nem a féktelen és rengeteg mennyiségű zabálástól, ez ennél sokkal bonyolultabb dolog. Szimpla tájékozatlanság (mert nem értek hozzá) miatt volt rossz az étrendem. Mára ezen már változtattam - rövid idő után is pozitív eredményekkel, mert megszereztem hozzá az elegendő mennyiségű ismeretet. Több kalóriát eszem mint korábban, mégis fogyok, míg akkor nem fogytam kevesebbel. Szimplán a tápanyagok minőségén javítottam, és az arányain változtattam.
2019. ápr. 17. 12:32
 9/10 anonim ***** válasza:
33%
De mindenki abban hisz amiben akar.
2019. ápr. 17. 12:37
 10/10 anonim ***** válasza:
#8 én meg van, hogy sok szénhidrátot eszek, és nem hízok, mert kalóriaegyensúlyban vagyok (már nem fogyózok).
2019. ápr. 17. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!