Valami tipp, hogy ne érzzem magam kövérnek?
Pszichológus.
Vagy csinálj magadról képeket. Ha kövérnek érzed magad, nézd meg a régi képeidet, amiken még tényleg az voltál, aztán a mostaniakat.
Ilyenekkel, hogy kis poci ne foglalkozz.
Én 59kg vagyok 175cmhez és mindenki odavan, hogyan lehetek ilyen vékony...
De én eszek, csak nem bírok hízni.
Neked még 65 kiló se lenne több, afölé viszont már ne menj, de a mostani alá se.
mármint 65 se lenne sok, az is még határ lenne :)
2. voltam
Reggel, amikor felkelsz, nézz a tükörbe és mondd magadnak, hogy "Csinos vagyok".
Senki sem tökéletes, ezt el kell fogadni. A szép, vékony lányok is tudják, hogy van náluk még szebb, hogy vannak hibáik (szerintem még a fotómodellek sem kivételek). Lehet, hogy ők meg pont téged irigyelnek valamiért (szebb a hajad, a bőröd, az arcod, nagyobb a melled, hosszabb a lábad vagy akármi). És attól, hogy nem vagy tökéletes magadnak, még lehetsz tökéletes mások számára.
Az önbizalmat lehet fejleszteni. Sok olyan ember van, akinek nem éppen tökéletes a külseje, de elégedett magával. Próbáld meg ezt az állapotot elérni, és elfogadni magad úgy, ahogy vagy. Amúgy sem csak a külső számít, a belső értékeidet is vedd számba.
Idővel szerintem megszokod, hogy már vékony vagy.
Velem úgy volt, hogy kb már az identitásom része volt, hogy kövér vagyok, és még akkor is annak éreztem magam, amikor kifejezetten alultáplálttá fogytam.
De idővel megszoktam, és a soványság vált az identitásom részévé.
(Azóta híztam ugyan egy picit, de még mindig vékonynak érzem magam)
Neked nem mondják h" sokat fogytál, elég lesz" vagy " ehetsz most már.." "beteg vagy?" stb? Volt aki azt hitte drogozom :/ 174cm 62kg tartok jelenleg(max 2kg szeretnék még leadni, csak a futás függője lettem..
:) )
A régi kép összehasonlítás jó ötlet, én is csináltam :) párom akkor vette észre h kicsit nagyobb voltam mikor megismert.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!