Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen módszert/étrendet/fogya...

Milyen módszert/étrendet/fogyasztószert tudnátok ajánlani egy mozgáskorlátozott cukorbetegnek a fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Teljesen tanácstalan vagyok!

Öt évvel ezelőtt derült ki, hogy cukorbeteg vagyok, de olyan szinten, hogy azonnal inzulinra tettek.

Akkor voltam 70 kg és 168 cm, tehát nem voltam kórosan elhízva, nem voltam "édesszájú", nem voltam nagyétkű.

A cukorbetegséget a gerincműtétem után évente 2x kapott kórházi szteroid-infúzióknak és egy komoly stressz-sorozatnak köszönhetem.

Az öt év alatt a 70 kg-ról az inzulinnak (is) köszönhetően

100 kg lettem, pedig a kötelező CH-n kívül alig eszem, folyton éhezem.

Olyan intenzíven mozogni, ami súlycsökkenéssel jár nem tudok, mert a gerincbetegségem miatt járni is problémás.

Pedig kellene 30 kg-t leadnom, akkor könnyebb lenne a járás is, mert az egész csontszerkezetem nem ilyen súlyra van kalibrálva.

Tudom, feladtam a leckét ezzel a kérdéssel, nem is fűzök nagy reményeket, de legalább ezt is megpróbáltam!

Köszönöm, hogy elolvastad!

2019. jan. 18. 17:24
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
8-as, 9-es válaszokat is köszönöm, mindkettőben van figyelemreméltó és hasznos. Mégsem volt hiba kiírnom a kérdést!:)
2019. jan. 19. 18:19
 12/13 anonim válasza:
55%
Szia! Kérlek, keress fel egy magán dietetikust 2 hetes étkezési és cukor naplóval. Nagyon meg fog térülni! Beállítjátok a kajcsikat, mert nem jól eszel. Az állami dietetikusok elmaradottak, nem haladnak a korral. A lassú-gyors CH-kat nagyon nézd át, tanuld meg. A legjobbakat kívánom! Egy 34 éves IR-es.
2019. jan. 20. 07:28
 13/13 anonim ***** válasza:

Hashimotós vagyok. Nem versengeni kívánok, de ne tudd meg azt a poklot amiota beteg lettem.

Csak úgy tudom tartani a súlyom, hogy éhezem.

Tisztában vagyok a makrókkal, a vércukor, inzulinjojóval, rendszeres sport, mégsem javulok, nekünk még normális gyógyszert sem írnak fel, ami nyugaton alap.

2019. jan. 20. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!