Milyen módszert/étrendet/fogyasztószert tudnátok ajánlani egy mozgáskorlátozott cukorbetegnek a fogyáshoz?
Teljesen tanácstalan vagyok!
Öt évvel ezelőtt derült ki, hogy cukorbeteg vagyok, de olyan szinten, hogy azonnal inzulinra tettek.
Akkor voltam 70 kg és 168 cm, tehát nem voltam kórosan elhízva, nem voltam "édesszájú", nem voltam nagyétkű.
A cukorbetegséget a gerincműtétem után évente 2x kapott kórházi szteroid-infúzióknak és egy komoly stressz-sorozatnak köszönhetem.
Az öt év alatt a 70 kg-ról az inzulinnak (is) köszönhetően
100 kg lettem, pedig a kötelező CH-n kívül alig eszem, folyton éhezem.
Olyan intenzíven mozogni, ami súlycsökkenéssel jár nem tudok, mert a gerincbetegségem miatt járni is problémás.
Pedig kellene 30 kg-t leadnom, akkor könnyebb lenne a járás is, mert az egész csontszerkezetem nem ilyen súlyra van kalibrálva.
Tudom, feladtam a leckét ezzel a kérdéssel, nem is fűzök nagy reményeket, de legalább ezt is megpróbáltam!
Köszönöm, hogy elolvastad!
Hashimotós vagyok. Nem versengeni kívánok, de ne tudd meg azt a poklot amiota beteg lettem.
Csak úgy tudom tartani a súlyom, hogy éhezem.
Tisztában vagyok a makrókkal, a vércukor, inzulinjojóval, rendszeres sport, mégsem javulok, nekünk még normális gyógyszert sem írnak fel, ami nyugaton alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!