Karácsonyra mínusz 10 kg?
Le tudnék karácsonyig fogyni 10 kg-ot? (15 lenne a cél, de ennyivel is megelégszem év végéig :)).
Hogyan álljak neki? Anno már ledobtam 12 kg-ot, az könnyen ment, viszont azóta nem igazán foglalkoztam vele és az 1-2 további próbálkozás mindig kudarcba fulladt.
29L 175/80
Lehetőségek:
1. Keresel szakembert (személyi edző, dietetikus),aki pénzért összeállít neked egy étrendet, edzéstervet.
2. Kibogarászod magadnak az infókat a netről. Előnye,hogy ingyen van,viszont több vele a meló. Mivel sok a fals információ, ezért a szűrő az legyen, hogy amelyik gyors,munkamentes megoldást ajánl vagy nem biztosít megfelelő tápanyagbevitelt,az felejtős.
Lassan már a szeptembernek is vége, így a Karácsonyig hátralévő időben necces a 10 kg leadása. Ha valaki nagyon neki fekszik, és a normális mértékű kalóriadeficit mellé (mondjuk -500 kcal-al kevesebb naponta) neki kezd derekasan sportolni, akkor is max. -2 kg/hó tartható, tehát egészségesen 6, legjobb indulattal is max. 7 kg-ot tudsz fogyni. Nem azt mondom, hogy ne fogj bele, pár kilogramm leadása is szép teljesítmény, de inkább jövő év elejére legyen célkitűzés a -10 kg, az már reálisabb.
Gyorsabb, drasztikusabb fogyást pedig ne akarj, mert az nem egészséges.
Havonta nagyjából 2 kg fogyás az egészséges ütem, ez 6 kiló fogyás karácsonyig. Jól összeállított étrenddel, és mozgással akár a 10 kiló is összejöhet egészségesen.
A módszer a kalóriaszámlálás. Mivel elég nagy méretekkel rendelkezel, a nőknek általában ajánlott 1200 kcal helyett 1500-at mondanék. Keress valami sportot, aemly lehetőleg az egész tested megmozgatja! Ilyen például az úszás vagy a fitnesz, de táncolhastsz is. Egyéb lehetőség a gyaloglás, a kerékpározás, vagy teremben az ellipszis tréner.
Nem lehetetlen, de talán szerintem is 6-7kg ideálisabb.
Lassan kezdj neki, elöször is áljj be 1500kalóriára 2 hétig. Mellette mozogj, pl sétálj, bicajozz.
Majd 2 hét után menj le 1200kalóriára ezt tarsad kb 4-5 hétig, és intenzívebben sportolj, de inkább lassabb kocogás, vagy intenzívebb séta. Majd 2 hétig menjél 1000 kalóriára.
Aztán vissza 1200 kalóriára és állj meg 1500 kalóriánál.
Heti -1 kiló a még reális, egészséges fogyás, de az utolsó, nálad is nehezebben leadható kilóknál ez azért kemény lehet, én is megelégednék kevesebbel is. Nem baj, úgyse vagyunk jósok és téged sem ismerünk, te csak csináld, amit tudsz, koplalás és önsanyargatás nélkül, aztán majd lefogysz valamikor. Nem értem, miért akarnak az emberek tudni előre kósza esélyeket, amikor úgyis lehet, hogy náluk az nem jön be?
Vannak, akik heti -1 kilóval atomszálkásak lesznek, az utolsó kilóknál is tartva a tempót. S vannak, akik kövéren is örülnek, ha lemegy heti 30 deka. Nem baj, ha lassan fogysz, csak menjen és egészséges legyen.
Neked még bizonyára bőven van hova fogynod, én megértem a 15 kilós tervet, persze majd 10 kilónál vizsgáld meg, mi a helyzet, ne a számokhoz ragaszkodj.
Mozogj többet és egyél tápláló, laktató ételeket, mértékkel. Konkrét módszert nem mondhatok, mert mindenkinek más jön be. Mi volt a kudarcaid oka? Idióta nőimagazinos koplalós fogyókúra? Ok nélküli evészet, gyengeség? Éhes voltál, pedig ettél rendesen? Valamit változtatni kell, az biztos.
Olvasva az 5. hozzászóló válaszát... Ne, kicsit magas felnőtt nőként nehogy eszedbe jusson 1000 kcallal keményen koplalni intenzív edzés mellett (de inaktív alacsony, könnyű lánykáknak se jó az)... Főleg, hogy a heti -1 kiló fogyáshoz is többet kell enni. 1500 is könnyen lehet, hogy kevés rendes edzés mellett, de persze ez egyéni és az edzés kalóriaigényétől is függ.
Majd meglátod. Fogytál már, lehet, hogy van fogalmad a kalóriaigényedről, bár ha nem számolsz, akkor nem.
Mindenesetre ha heti 1 kilónál több menne le, emelj a kalórián, azonos aktivitás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!