Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Káposztaturmix és zabkorpa...

Káposztaturmix és zabkorpa fogyáshoz?

Figyelt kérdés

Hallottam egy ismerősömtől, hogy Ő úgy fogyott le, hogy ebédre, amikor mindig nagy adag ételeket szokott enni, helyette most egy nagy pohár káposztaturmixot evett, amibe káposzta mellett más zöldségek(sárgarépa, cékla, spenót, paradicsom, uborka, karalábé), illetve egy evőkanál zabkorpa volt. A nagy pohár, az kb 300-400ml.

Szerintetek is jó hatással lehet, ha az ebédet ilyesmire váltom ki? Reggelire tojást vagy sajtot szoktam enni zöldséggel, vacsorára túrót zöldséggel vagy hal/csirke salátát. Napközben még kevés gyümölcsöt.

2018. szept. 3. 12:56
 1/4 anonim ***** válasza:
A korpa, mint töltőanyag mindenképpen jó, kefirbe is bele lehet keverni, legfeljebb érdemes még szárazon csirátlanítani a korpát (pl. sütőben 110°C-on fél óra), mert érzékeny belűeknél erős gázképződést és hasi görcsöket okozhat. A káposztafélék, mint rostos növényi anyagok jók, de nem szabad túlzásba vinni, mert rossz hatásúak hosszabb távon a pajzsmirigy hormonok elválasztására. Most hasonló árban van tök, cukkini, sőt cékla is, amivel változatosabbá lehet tenni az étkezést.
2018. szept. 3. 13:30
 2/4 anonim ***** válasza:

Próbáld ki, aztán meglátod, neked jó-e.

Magamat ismerve, én nem innék ilyen turmixot. Bár sok vitamin van benne és a zöldségek nagyon hasznosak (szeretem is őket), nem hiszem, hogy nekem ízlene, így pár nap után valószínűleg inkább nem ennék semmit, mint hogy még egyszer meg kelljen ezt innom.

Inkább csinálnék egy jó kis salátát a paradicsomból, uborkából, a répa és a cékla reszelve együtt és külön is finom, vagy a karalábéval együtt megfőzném. A spenótból főzeléket vagy spenótos rántottát készítenék. Káposztát ritkán eszem és akkor is csak jól megfőzve, köménymaggal, ami segíti az emésztést, esetleg házi erjesztésű savanyú káposzta formájában. A nyers káposzta nagyon nehezen emészthető, biztosan van, aki bírja, de én estére valószínűleg úgy néznék ki, mint egy jó nagy lufi kezekkel és lábakkal...

De nem akarlak lebeszélni róla. A rostok elég jól laktatnak, szerintem korpa sem kell bele. Kalória nagyon kevés van benne, az tény.

2018. szept. 3. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez egyéni. A fő, hogy a neked megfelelő megfelelő makrókat és tápanyagmennyiséget bevidd, lehetőleg úgy, hogy jóllakottan, jó közérzettel, rendes energiaszinttel fogyhass.

Hogy ez személy szerint neked mivel alkalmas, azt nem tudhatom. Én pokolian szenvednék a saját nagyobb, zsíros, fehérjedús, szénhidrátszegény ebédem nélkül, nálam ez minimalizálja a még egészséges kalóriabevitelt...

A turmix nekem nem hangzik olyan jól, de ha neked ízlik, egészségedre. De biztos vagy benne, hogy a tipikusan legnagyobb főétkezést ilyen kis apró nasivá akarod fokozni? Nem gond, ha a nap többi részében eszel rendesen, csak szokatlan. Sok embernek kell az ebéd tápanyagtartalma, a reggelije és a vacsorája nem tudja átvenni a teljes terhet. Ha neked megy, OK, de ennyire semmi ebédre senki sem szorul rá igazából, csak a fogyás miatt nem kell sanyargatnod magad pont délben, rendes étel helyett.

2018. szept. 3. 15:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Azért pont délben, mert reggel meg este amúgy sem eszem sokat, de délben hajlamos vagyok duplán repetázni, ezért ott szeretnék változtatni.
2018. szept. 4. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!