Hogyan működik ez a napi kalóriát számlálót program?
Ha jól van összeállítva az étrend, akkor nem feltétlenül van izomvesztés, ezért érdemes nézni a makrókat is, amiket szintés tud számolni a kalkulátor.
A mozgás beszámítása attól függ, hogy mit számoltál bele az alapba. Ha rendszeresen mozogsz, és ennek megfelelően aktív életmódra számoltad ki a szükséges kalóriákat, akkor már ne számold pluszba, akkor is csak 2000 kcal-t ehetsz. Ha viszont nincs benne, akkor külön hozzáadhatod, mint elvégzett sportot, és ennek megfelelően fog emelkedni a kalóriakeret, vagyis ha 500 kcal-t használtál fel, akkor ennyivel többet ehetsz, de nem kötelező.
Szia!
Igen, annyival többet vihetsz be. Vagyis ez a közelítés, amit ezek a kalkulátorok használnak, igazából az edzés hatása sokkal összetettebb annál, minthogy aznap akkor annyival többet ehetsz. Szerintem próbáld ki a kalkulátor által adott keretet követni (az edzés miatti pluszok beszámításával), és ha tényleg elkezdesz fogyni egy-két héten belül, és nem érzed úgy, hogy mindjárt éhenhalsz, akkor jó. Ha nem jön be a kívánt hatás, akkor meg korrigálsz a megfelelő irányban (vagy az étrended összetételének módosításával).
Rendben, köszönöm a válaszokat.
Igen, biztos voltam benne, hogy ezek nem pontos értékek, mert nem tudja a program mikor, hogyan, miben változik a napom.
Most februárba amit elkezdtem, nem bizonyult tartósnak hosszútávon... Sok(k) volt, mert egyik napról a másikra csináltam mindent(ételek minősége/mennyisége, edzések, nem számoltam kcal-t). Ideig-óráig jó volt, mert fogytam (10 kg-t, 120-ról indultam), de egy idő után elfogyott az erőm (nem a motiváció), ezért gondoltam szigorúbban figyelem a kalóriákat, hátha könnyebb lesz. Gondolom az is baj volt, hogy drasztikusan keveset ettem, ahhoz képest mennyit mozogtam. Azt is olvastam, hogy a fogyásnál a kalóriát/szénhidrátot, fehérjét fontosabb számolni, mint azt, hogy mikor, mennyit, mekkora intenzitással edzett az ember.
Ha nem mész az alap kalória szükségleted alá, ami csak az alapanyagcserédhez kell, tehát semmi mozgás nincs beleszámítva, akkor nem lehet baj. Akkor szokott gond lenni, amikor valaki még a szervezete működéséhez szükséges tápanyagot sem viszi be, de 2000 kcal-nál nem kell szerintem ilyentől tartani.
Fogyásnál valóban fontosabb az étkezést csökkenteni, a mozgás annyiban szükséges hozzá, hogy ne csak vékony, de löttyedt testet kapjál végül, hanem formád is legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!