Természetesen ez nem mind szemét, a mai embereknek olyan idióta fogalmaik vannak, s még azt hittem, hogy én vagyok egészségtudatos (ja, nem vesztem el közben a realitásérzékemet). A hús (bár itt már érzékleny vagyok a minőségre), rizs kiváló, a többi ételben is van sok jó kis tápanyag (amióta tudom, mi van a búzalisztben, sokkal jobban tisztelem, bár ettől nem lesz egy csapásra jó étel számomra, csak valamelyest hasznos), csak egy csomó cukor és egyéb előnytelen cucc is. A cukor különben energiának megfelel és valamennyi beleférhet, ha sokunk életmódszerűen elhagyja is...
Szóval OK, hogy a fenti egy rossz nap, de azért távolról sem csupa szemét...
2018. júl. 30. 12:39
Élelmiszermérnökként írtam, hogy a snickers, mini süti, cukormentes fagyi nem minőségi étel. Lehet vitatkozni, de a kérdező nem evett rendesen aznap, mert nincs ember, akinek elég egy adag rántott hús rizzsel és egy melegszendvics egész napra. Aluleszi magát, és ha fogy is tőle, az nem zsírból lesz. Nyilvánvalóan.
2018. júl. 30. 12:41
Ez függ attól, hogy hány éves vagy, milyen nemű, mik a céljaid, mennyit mozogsz stb. De az biztos, hogy nem olyan jó minőségű, nem tápanyagdús. Ha ez havonta 1-2 alkalommal előfordul, azzal nincs gond. Én szálkásításnál, 2-3 hetente plusz 250-400 kcal "rosszabb" minőségű ételt meg szoktam engedni magamnak, mert jót tesz néha és az anyagcserét is meg lehet egy kicsit dobni vele. Persze ezt is csak ésszel, mert több nap munkáját teheti tönkre, ha több ezer plusz kalóriát eszel meg. De emiatt ne görcsölj, nem szabad, hogy az étkezéshez negatív érzés fűződjön, emberek vagyunk és egy-egy gyengébb minőségű étkezést nem szabad hibaként felfogni, hanem a következő napokban csak jobban odafigyelsz! :)
2018. júl. 30. 21:21
14/20 A kérdező kommentje:
Vékony vagy, úgyhogy ha az elhízástól félsz, akkor amiatt ne izgulj! :) Persze, nem tudhatjuk, hogy mennyi a zsír - izom arányod, de fogynod biztosan nem kell, maximum egy kis izmot fölszedni.
2018. júl. 30. 22:22
Legközelebb kérdezd meg azt,hogy ha semmit nem eszel,az sok-e!
Arra is azt fogom válaszolni,hogy sok,mert kár beléd az étel...
2018. júl. 30. 23:07
17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok kedves hozzászólást nagyon jól esett:) Sajnálom azokat akik ennyire irigyek rám:)
Akik meg tényleg segítőkészek voltak azoknak köszönöm!
18/20 A kérdező kommentje:
Kedves #16 köszönöm szépen legközelebb nem fogok semmit se enni, nem akarok pazarolni hamár úgyis kár belém az étel
Nem szívesen.
Mondjuk azt nem értem,miből gondolod,hogy egy testi-lelki nyomorékra bárki is irigy lenne?
2018. júl. 31. 06:43
#12: Mindannyian ezt írtuk, amit te, amennyire emlékszem. Csak volt, aki leszemezte az egészet, ez ellen tiltakoztam. Nyilván pocsék nap volt és kevés is, de azért némi értékes tápanyag és értelmes étel is volt benne.
2018. júl. 31. 12:05
Kapcsolódó kérdések: