Biológia okokat nézve mitől nehezebb leadni az utolsó kilókat?
A fentieken kívül az is számít, hogy már kisebb a súlyod, és kevesebb a kalória igényed is. Így már nehezebb fogyni.
Pl. egy 120 kg-os ember észre sem veszi, ha lead 2 kg-ot, ugyanakkor ha 55 kg-os vagy, meg kell küzdeni minden leadott grammért.
Nem mindenkinek nehezebb, de logikus, hogy sokaknak az.
Ha nem mozogj sokkal többet, mint a fogyás elején, akkor sokkal kevesebbet kell enned, ami van, akinek megy s van, akinek teljesen lehetetlenné válik a fogyás így, mert bizonyos kalóriamennyiség alatt éhes marad, függetlenül a kalóriadeficittől. Kövéren lazán fogy, később sehogy, ha nem mozog mellé.
Nagyon kis kalóriaigénynél pedig eleve csak koplalással jönne össze egy rendes tempójú fogyás, aminek vannak kontraproduktív elemei is amellett, hogy nehéz és egészségtelen.
Ott van az speciális eset is, amikor valakinek nincs miből fogynia, de még erőlteti a fogyást. Nyilván fogy, ha deficitben eszik, de a szerencsétlen szervezete itt már nagyon küzd s azért megvannak az eszközei, hogy csökkentse a kalóriaigényt, ha már a gazdája nem hajlandó többet enni.
Ha rendesen eszünk, akkor nem ijed meg a test. Bár néha a sajátomat megvádolom azzal, hogy több hájat szeret, mint én. Egy bizonyos pontig könnyedén fogytam, utána pokoli nehezen és ha kicsit lazáztam, folyton visszamásztam az eredetileg elértre. Lehet, hogy van egy olyan programja, hogy nem árt egy pár kiló háj, jól jöhet az még kemény helyzetben. De én lefogyva sem halnék éhen hetek alatt sem, ezt nem bírja felfogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!