Van olyan étel aminek kicsi vagy nulla a kalória tartalma?
Mit nevezel kicsinek? Mert kicsi persze, hogy van. Pl. uborka, szuper rágcsa, végre a fürtös is olcsó, na azt kilószámra tudnám enni, ha nem lennék lusta hámozni (s felhasználni a héjat, ki nem dobom), mert nekem úgy jó :D
Ha fűszeres paradicsomszószba mártogatom, még jobb.
De tényleg majdnem nulla is van, ízesített víz (akár kávé) zselésítve.
(Fel kéne írnom ezeket s nem 5-10 dkg földimogyorót betolnom... Bár az jó étel, csak be kell tervezni a napba.)
Én teát és kávét is vígan használok nasinak, persze azok rágcsának nem jók.
Még ilyen rostos cuccokkal lehet próbálkozni, vannak majdnemsemmi szafis zsemlék és hasonlók, szerintem nulla ízük és borzalmasak, de állítólag sokan odavannak értük...
Nálam a max. a rost (alapból útifű maghéj, de az drága és mellékíze van, keverem mással) plusz kókuszliszt lepény, ami határozottan ehető, bár mire kisütöm és feljavítom s teszek rá szószt, azért lesz benne kalória, de nem olyan rengeteg.
De ott a sok kalória, amit fogyáskor is meg kell enned, abból nem tudsz lecsípni? Olyan úgysincs, hogy igazi rágcsa, amit hegyekben ehetsz és kevés kalória...
Babmuszrügy 100 g - 27 kcal
karalábé 100 g - 39 kcal
Zeller 100 g - 29 kcal
Ezeket imádom rágcsálni.
Továbbá bioboltokban, herbáriákban szokott lenni Nocarb vagy Zerocarb tészta. Ebben tényleg alig van kalória, 100 g-ban kb. 9 kcal, ha valami tészásra vágysz, akkor használhatod rendes tészta helyett ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!