Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Érez még valaki így?

Érez még valaki így?

Figyelt kérdés

Kövér vagyok, a BMI nálam 31.5

Tudom, hogy nézek ki és ez húzza le az önbizalmam.

De valahogy belül vékony vagyok, nem tudom hogy írjam le, nem tudok azonosulni a kövérséggel, törékenynek érzem magam és nem érzem azt, hogy "nagy" vagyok, közben tudom, hogy igen. Ha valakinek tetszett a duciságom a férfiak közül és dicsérte az is olyan volt, mintha másról beszélne. Miért van ez?

2018. máj. 28. 14:32
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Testképzavar.
2018. máj. 28. 14:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Van ilyen, nálam az életkorommal van ugyanez, bár még fiatal vagyok, a negyvenes éveim elején, de akkor is kevesebbnek érzem magam...

Nem hiszem, hogy testképzavar, hiszen nem látod magad vékonynak, csak érzed.

Arra tippelnék, hogy neked rendben van ez irányban a belső, a külsődet nem néző önbizalmad (ha ezt tudod értelmezni, nehéz megfogalmaznom) s neked az a természetes, hogy nem vagy kövér. Még ha az is vagy. Úgyhogy nem tudod felfogni igazán, hogy mi a helyzet. Ez nem gond, de jó lenne a külsőt összehangolni a belsővel, mert ez a kettősség tartósan nem hangzik jól. Amúgyis egészségesebb nem kövéren...

2018. máj. 28. 15:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem a Norbitból az a jelenet jutott eszembe mikor Raszpjusa megkéri Norbitot, hogy esküvő után emelje fel és vigye be a házba mint egy kis bonbont. 😂
2018. máj. 28. 15:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Fatorexia
2018. máj. 28. 18:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Tudom magamról, hogy dagadt vagyok, csak nem tudnok vele azonosulni.
2018. máj. 28. 18:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Nálam attól függ, milyen ruhát veszek fel. Ha a régebbi ruháimat veszem fel, amik feszülnek rajta, akkor úgy érzem, van rajtam felesleg, ha meg az egy évvel ezelőtti ruháimat, amik majdnem lötyögnek rajtam, akkor meg talán túl soványnak is.

Ezért kell a BMI-t figyelembe venni, nálam az pont jó, 20,07, és ez a mérvadó. Ha a túlsúlyos kategóriába esel, akkor viszont érdemes foglalkozni vele, nem csak a kinézet, de az egészség miatt is.

2018. máj. 29. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!