Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hízás a vegán étrendtől?

Hízás a vegán étrendtől?

Figyelt kérdés
Régóta voltam már vegetáriánus,pár hónapja vegán lettem és állandóan farkaséhes vagyok! Eszméletlen mennyiségeket eszem meg és nem lakom jól! Sajnos elkezdtem hízni is.Szója nálam kilőve ,mert intoleráns vagyok rá.A legrosszabb,hogy folyamatosan kívánom a cukros dolgokat pl kekszek,míg a vegetáriánus időszakom alatt sosem érdekeltek.Sejtésem szerint a magas ch váltja ki ezt,de a Kína tanulmány vagy Michael Greger szerint pont ez lenne az egészséges. Annyira sosem voltam nagy zsírevő,tehát a nagyon zsíros állati dolgoktól is rosszul voltam de most ha pl.sok gyümölcsöt eszem ugyanúgy savam lesz,mint anno a hústól.Valami egyensúlyi féle lehetek. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata????? Hogyan oldotta meg?? Nem akarok bezsírosodni :( Inni rengeteget iszom!!!

2018. máj. 25. 11:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én is magas szénhidrát alacsony zsírtartalmú vegán étrenden vagyok, nekem nincsenek ilyen gondjaim, leírom én hogy csinálom:

-gyümölcs viszonylag magas 10-12 banán naponta, 1-2 alma, változatos de banán az mindennapos

-zöldségbol kevesebb, azokból is inkább a leveles zöldek, ezt neked is ajánlom ha nem eszel spenót, fodros kel stb nameg avokádo mert az jó zsír és egészséges

-teljes kiörlésu dolgok 100% tk kenyér, bulgur, barna rizs, tönkölybúza, hajdina, köles stb fehér lisztbol minél kevesebbet próbálok

-hüvelyesek többféle bab, lencsefélék, sárga-zöldborsó többnyire

-olajos magvak, ezekböl is változatosan

Tudom még ajánlani a magasabb keményítö tartalmu ételeket, mint pl krumpli, bab mert ezek jobban telítenek

Én amúgy edzek is emellett, remélem tudtam segíteni!

2018. máj. 26. 10:32
 12/12 anonim ***** válasza:

Az előttem szóló hozzám hasonlóan étkezik - annyi a fő különbség, hogy én igyekszek magamnak megtermelni amit lehet + nem eszek minden nap déligyümölcsöket), és ez nekem is beválik.

Kb 75% ch, 15% zsír, 10% fehérje.

" Annyira sosem voltam nagy zsírevő"

A gyümölcsöknek átlagosan 3-4%-a zsír, már ilyen minimális zsírbevitelnek is komoly szerepe van, mert a zsírban oldódó vitaminok már feltudnak szívódni.

A gyümölcsök fruktóztartalmával nincs gond, mert magas a rost és víztartalmuk, ezért a cukor lassabban szívódik fel.

Létezik low carb high fat étrend (növényi nyilván), de a tudomány mai álláspontja miatt nem ajánlom, mert a növényi zsírok is csak kis mennyiségben válnak a hasznunkra.

A gyümölcsfogyasztásnak az a hátránya, hogy nagyon gyorsan megemésztjük őket, ezért ha nem fogyasztasz el belőlük több kg-t akkor rövid időn belül újra megéhezünk.

Én a komplex szénhidrátok fogyasztását ajánlanám: gabonákat és hüvelyeket legfőképpen. Zsírtartalmuk alacsony, energiát adnak, és tartós jóllakottságot biztosítanak. Gabonákról még annyit, hogy a (lehetőleg organikus) teljes kiőrlésűek sokkal több tápanyagot tartalmaznak mint a (nem organikus) finomított társaik.

2018. máj. 26. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!