Hízás a vegán étrendtől?
Inkább fordítsd meg a kettőt.
Nincs szüksége az embernek annyi szénhidrátra, mint amekkora szerepet tulajdonítanak neki.
Emeld meg a zsírt: egyél több olajos magvat, avokádót..stb.,
a cukrot pedig csökkentsd minimálisra, mert ha így folytatod, akkor nem csak elhízott, hanem cukorbeteg is lehetsz.
Nem a veganizmustól hízol, hanem a cukortól, amit megeszel.
Egyél sok zöldséget-kevés gyümölcsöt, és komplettálj.
A sok cukor (pl. a gyümölcs) engem is éhessé tesz és még sokakat... Csökkentsd.
Csak mert vegán vagy, még nem kell sok szénhidrátot enned, persze nincs azzal sem baj, de nálad, úgy tűnik, nem OK ez.
Vagy ha nem is változtatsz a makrókon, ne gyors cukorként egyél szénhidrátot, hanem összetettebb formában, pl. gabonák, zöldségek (jó, utóbbiban is tuti van egyszerű cukor is, hisz sokuk határozottan édes, de inkább keményítő, amennyire tudom)... Én ezektől éheznék, úgyhogy bármilyen étrenden a zsíros, fehérjedús ételekre megyek rá (növényi étrenden pl. olajos magvak, sült zöldségek), de ha ez neked nem esik jól, akkor nem kell. De valami változtatásra szükség van.
Az a baj, hogy alapvetően fingod nincs, hogy valójában mit eszel, meg hogy mi a gond ezzel...
Szerinted cukor csak a kockacukorban meg a csokiban van? Fruktózról esetleg hallottál már?
A sok szénhidrát megdobja a vércukorszintet, ami aztán megzuhan, és máris rögtön éhes leszel, hiába etted tele magad.
Teljesen rossz, ha ch-val tömöd magad, zsírt meg nem fogyasztasz. Abból kéne inkább többet. Zsír pedig nem csak a húsokban van...
Kicsit nézz utána a tápanyagoknak, hogy mi mit tartalmaz, meg mi mire jó. Ha tisztában vagy azzal, hogy mit eszel, akkor könnyebb lesz beállítani úgy, hogy jó legyen.
Azért van ez így, mert a tested éhezik, nem viszel be elég tápanyagot, és arra vágyik, amiből hamar energiát nyer: cukorra.
Olvasd el a zizikalandjai.com-ot, és olvass a komplettálásról! Jelenleg éhezik a tested, ez nem vegánság, hanem kínzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!