Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi zöldséget és gyümölcsöt...

Mennyi zöldséget és gyümölcsöt ajánlott enni naponta?

Figyelt kérdés
Elsősorban dietetikusok válaszát várom. Nekem az kevés, hogy naponta 3-szor egy adagot. Mennyi az 1 adag, mi legyen benne?
2010. jún. 9. 12:11
1 2
 11/14 clint ***** válasza:
41%

az 5 dl tejben lévő fehérjével nem sokat érsz el. Szinte fel sem szívodik.

A gyümölcscukort nem tudja az izom felhasználni, épp ezért sokkal könyebben raktározódik. Az egészésges hízókúrának is a nagy segítője a gyümölcs... És képzeld, 30 gramm gyümölcscukor 100 gramm kristálycukornak felel meg. A kristálycukrot viszont fel tudja használni az izom. A gyümölcs mindössze a vitamin tartalma miatt egészséeges, de ezt lehet másból is fedezni.. ennyi.

Az , hogy te 51 kg vagy oké, de rengeteg ember pont azért nem bír normálisan lefogyni mert abban a tévhitben él, hogy gyümölcsöt is kell enni...

Nem vagyok a gyümölcs ellen, napi 1-2 kg gyümölcsöt kéne enni ahhoz, hogy hízlaljon, de ugyanakkor sokaknak hátráltatja a fogyást. Az, hogy van aki igy is lefogyott oké, láttam olyant aki csokit és palacsintát evett és fogyott, kinek milyen a szervezete, de a legtöbb embernek nem jó a diétában a gyümölcscukor. Ennyi, lehet ez ellen lázadni, okoskodni de akkor is igy van.

2010. jún. 11. 16:23
 12/14 anonim ***** válasza:
min napi 1 alma, max meg annyit ami jól esik, de mellette sok folyadékkal, hogy a méreganyagok távozhassanak.
2010. jún. 11. 22:15
 13/14 clint ***** válasza:
27%

a gyümölcscukor általában a legjobb modszer a pocak növelésére... Ha sok gyümölcsöt eszel igenis hízol...

Sőt ha kevest még akkor is csak hátráltatod a fogyást.

Akik a gyümölcsöt diétás kajának ajánlják azok tudatlanok és kész.... nem ártana utánaolvasni, tudományos kutatásoknak is, nem csak az idióta hatástalan női oldalak hülyeségét olvasni, amiről később rendszerint kiderül, hogy hülyeség!!!

2010. jún. 12. 16:49
 14/14 A kérdező kommentje:

Mondjuk a kérdésem nem ez volt, de az most mindegy.

Véleményem szerint az sem mindegy, hogy a gyümölcsöt az eddigi kajálás mellé eszi-e az ember pluszba, vagy lemond egészségtelen dolgokról, és gyümölcsöt eszik helyette. Gyümölcscukor ide vagy oda...

Azt kell mérlegelni, hogy 1 zacskó chips vagy 1 tányér gyümölcs. 1 szelet sütemény vagy egy marék eper egy joghurttal.

Na mindegy, a lényeg az, hogy én még mindig nem tudom, hogy ha nem fogyni akarok, csak egészségesen táplálkozni, akkor mennyi zöldséget és gyümölcsöt ajánlott enni. A min. 1 alma nagyon kevésnek tűnik, az "amennyit akarsz" meg elég megfoghatatlan.

Azért köszönöm.

2010. jún. 13. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!