Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Banant milyen gyakran lehet enni?

Banant milyen gyakran lehet enni?

Figyelt kérdés

Naponta egy vagy mennyi?

A masik kerdes hogy estere sok 100 g alma?

2018. jan. 18. 20:19
 1/5 anonim válasza:
Ez attól függ akarsz-e fogyni és mennyit. Szerintem reggelihez diéta esetén tökéletes a banán, bár magas a szénhidráttartalma, rengeteg jó tápanyagot tartalmaz és nagyon finom szóval édesítésre alkalmas. Viszont a magas káliumtartalma miatt sokat ne egyél egy nap. Én azt mondom, ha fogyózol is napi egy banán simán belefér. Estére ne nagyon egyél gyümölcsöt, mert magas a cukortartalma meg így alvás előtt felpörget, de soknak nem sok a 100 g alma. Inkább egyél valami fehérjedús vacsit zöldséggel.
2018. jan. 18. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Étrend- s emberfüggő. Nem sok egyik sem, de pl. nekem a szénhidrátszegény étrend működik, így én kicsi mennyiségben eszem gyümölcsöt. De ha mindennap banánt akarok enni, akkor mindennap banánt eszem, az nem gond, mivel nekem kevés is elég. Akit laktat, az ehet napi egyet vagy akár kettőt is (kalóriakeret kérdése is ez). Nekem a banán merőben pluszkalória, semivel nem eszem kevesebbet másból, de sokaknak még segít is. Plusz finom :)

Az alma sem sok, ha neked ez így jó. Ha kalóriadeficitben vagy így, fogysz.

2018. jan. 18. 21:57
 3/5 anonim ***** válasza:

1-es, nekem 1 db banán a napi káliumszükségletem 12%-át fedezi, és ez még csak a minimum szükséglet. Semmi sincs a banánban, ami miatt ne lehetne napi jópár darabot megenni, max. a szénhidráttartalma miatt nem mindenkinek előnyös.

Szerintem fogyókúrába is belefér napi 1 banán és 1 alma, a kettő együtt kb. 50 g ch, 200 kcal.

2018. jan. 18. 23:24
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha szigorúan fogjuk fel, vagyis minél gyorsabban szeretnél lefogyni, akkor egyáltalán ne egyél banánt, sőt; egyáltalán gyümölcsöt se egyél! Nincs a gyümölcsben semmi olyan, ami ne lenne benne a zöldségekben, csak ott a hátránya; a sok gyümölcscukor. Szóval a legjobb megoldás, ha gyümölcsöt egyáltalán nem is eszel, csak zöldséget.

Ha nem akarsz ilyen szigorú lenni magaddal, akkor napi egy banán belefér, a délelőtti órákban, és kaja előtt edd meg! Például közvetlenül felkelés után egy banán, aztán öltözöl, teszel-veszel és normális reggeli. Vagy ebéd előtt egy fél órával - órával eszed meg a banánt úgyis jó.

Ez azért fontos, mert a gyümölcscukor csak a májban tud raktározódni az izmokban nem, tehát ha nem üresek a májad glikogénraktárai, a gyümölcscukorból zsír lesz. Ezért fontos éhgyomorra enni ilyet, mert akkor sanszos, hogy még üresek.

Csó!

2018. jan. 19. 10:23
 5/5 anonim válasza:
Nem írod miért kérdezed grammra pontosan. Beteg vagy ? Fogyni szeretnél ? vallási hovatartozásod megmondja mit ehetsz ? stb. Bizonyos betegségekben nem lehet egyáltalán banánt enni. De ha nincs bajod, ehetsz, amennyi jól esik.Almától bajod nem lesz.
2018. jan. 19. 16:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!