Fogyókúrában tartalmas levesötletek?
Én nagyon "leveses" vagyok. Szerintem, ha mindenféle rántás nélkül, a zöldséget kevés olajon megpirítva, vagy hús alaplével készíted, nem teszel bele krumplit, tésztát, akkor bármiféle zöldséglevesből ehetsz szinte korlátlanul.
Én 1 kanál olivaolajon meg szoktam pirítani répát, fehérrépát, zellert, karalábét felkockázva, sózom, felöntöm alaplével, vagy vízzel + 1 leveskockával, egy gerezd zúzott fokhagymát dobok bele, és ha felforrt, még hozzá lehet tenni karfiolt vagy zöldbabot, bors, esetleg csípős paprika, és a zöldségek megpuhulásáig főzöm. hűtőben 3-4 napig is eláll. Egy nagy lábassal szoktam készíteni, és naponta 2-3 alkalommal is eszem belőle egy tányérral.
Még annyit, hogy a klasszikus húsleves, főleg csontból/csonttal főzve, tészta és krumpli nélkül szintén nagyon jó. Ha a levest lehűtöd, le lehet szedni könnyen a zsírt róla, ha esetleg nagyon zsíros lett.
Én szoktam csirkemellből, lebőrözött csirkecombból vagy marhahúsból főzni, és így a sovány hússal, sok zöldséggel egy nagy tényér húsleves az teljes étkezés.
Jó csípősen szeretem :)
Én nagyon szeretem pld. a különféle káposzta-leveseket.
Szinte bármilyen levest ehetsz, néhány apró "trükköt" is vethetsz: pld. a krumplit kiváltod csicsókával, tészta helyett gerslit vagy bulgurt raksz bele, habarás helyett kiveszel egy kicsit a sűrűjéből, azt leturmixolod, és azzal sűríted...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!