Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra szempontjából...

Fogyókúra szempontjából milyen fajta lisztek ajánlottak és miért?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kalória alapján az összes fajta liszt ugyan annyi, akkor egy teljes kiörlésű vagy durm liszt miért jobb? (nem értek hozzá)

Talán lassabban bontódik el, így a szervezet jobban felhasználja a kalóriát belőle és kevésbé raktározza zsírba?


Mik a legjobb lisztek? Típusra gondolok mint pl teljes kiörlésű.



2017. okt. 4. 13:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen vagy...


A tk jó annak, akit jól laktat és a glutén tuti nincs rá rossz hatással. Nekem pl. pocsék ötlet, ahogy a gluténmentes lisztek is, de néha egy kevés az íz miatt szinte elengedhetetlen.

A tk liszt sokakat jobban laktat, mint a fehérliszt (s van, akit egyformán rosszul vagy egyformán jól) s a vércukrot lassabban dobja meg, ez kinek mennyire fontos.

A lassabb felszívódásnak a szempontomból hátránya nincs, így én a rostosabb gluténmentes liszteket preferálom, zab, barnarizsliszt. A tápiókával sincs bajom.

A számomra legideálisabb (bár a fogyást szinte bombabiztosan akadályozó) rendes, élesztős kenyér tk tönkölyliszt, kevés gluténmentes liszt és kevés szezám (esetleg napraforgó, tökmag) alapú. Fogyáskor pedig nem eszem kenyeret, alap. Hogy nálad mi van, fogalmam sem lehet.


A kalóriasűrűség még véletlenül sem érdekel, annak semmi köze a fogyásom sikeréhez. Laktasson adott kalóriában s a napi összbevitelem legyen elég tápanyagdús s élvezetes, ez a fő.

A keményítődús magvak hasonló kalóriasűrűségűek, ez alapján felesleges preferálni egyiket a másikkal szemben.

2017. okt. 4. 23:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ, igen valóban igazad van a laktatás a lényeg, mert fehér lisztből többet kívánok.


Semmi bajom semmiféle liszttel, soha életemben nem volt semmi étel érzékenységem. De egyébként igen mióta fogyózom nagyon nagyon elhagytam a lisztet, néha csúszott be 1-2 kifli vagy ilyesmi mikor vészhelyzet volt és nem volt semmi ehető a közelben.


Tegnap sütöttem TK lisztből pizzát. Régen 1 egészet simán bezabáltam, most egy negyed után elcsábultam még egy negyedre, de igazából már azzal "túl ettem" magam annyira jóllakottnak éreztem magam. És meg se éheztem utána. Szóval eddig tetszik a TK liszt.

2017. okt. 5. 08:38

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!