Igaz az, hogy a befőtteket, és lekvárokat nem lehet cukor nélkül elkészíteni, mert az is tartósítja őket?
Figyelt kérdés
Ezen vesztünk itthon össze, szerintem a cukor nem tartósítószer, fogyókúra alatt meg a cukron rengeteget lehetne spórolni, ha nem nyomnánk tele a házi lekvárt felesleges cukorral.2010. máj. 25. 07:53
1/10 anonim válasza:
Ellehet őket anélkül is készíteni,de annyira savanyúak lesznek,hogy nem birod megenni. A háború alatt,amikor nem volt cukor,sokan tették el anélkül a lekvárokat,befőtteket. Felhasználáskor hiába kevertek hozzá cukrot,nagyon rossz maradt. Nem kell őket agyoncukrozni,és a fogyókúrádnak sem árt annyi cukor.
2/10 anonim válasza:
A cukor valóban tartósítja a lekvárt. Cukor nélkül szilvalekvárt hallottam, régen nem tettek bele cukrot, és nagyon sokáig, teljesen sűrűre főzték.
Ha nem akarsz cukros lekvárt, akkor tegyél el mézzel. Igaz sokkal drágább, a kalória sem kevesebb, de egészségesebb. Nagyon finom.
Ha cukorral teszed, akkor tegyél bele kevesebbet. Szerintem 1 kg gyümölcshöz 40 dkg cukor elég.
3/10 A kérdező kommentje:
Értem. Akkor ezek szerint a cukorbetegek nem ehetnek ilyet, mert nem lehet édesítőszerrel megcsinálni a lekvárokat.
2010. máj. 25. 08:43
4/10 anonim válasza:
simán csinálhatod édesítőszerrel is...én nem fogyis okokból, simán főzök cukor nélkül (és édesítő nélkül) is lekvárt, főleg szilvát és vegyeset...a tartósságáról nem nyilatkozom, mert nem éli meg, hogy üvegbe kerüljön :D
5/10 anonim válasza:
Évek óta édesítővel csinálom. Mindig finom és tartós.
6/10 anonim válasza:
Készítsd cukorral, és legyél mértékletes! A fogyókúrát még nem rontja el két kanál lekvár, de nem kell habzsolni.
7/10 anonim válasza:
Édesanyám, mivel cukorbeteg, édesítővel rakja el a lekvárokat, befőtteket. Kicsit savanykásabbak, de sokkal jobban ízlik így nekem. És nem romlanak meg. :)
8/10 A kérdező kommentje:
Nekem már szerencsére nem kell fogyóznom, de a családban van akinek kell. De a cukorbetegség nálunk sajnos nálunk nem ismeretlen, egyik részről 5 családtagból 3 cukros volt, szóval úgy érzem, hogy azért nem árt, ha én sem viszem túlzásba a cukros, finomlisztes dolgok fogyasztását jobb félni mint megijjedni alapon. :)
2010. máj. 25. 13:10
9/10 maundrel válasza:
mi is több éve édesítővel csináljuk, és nagyon fonom lesz a lekvár .szóval nem kell hozzá cukor. egyetlen kivétel a szilvalekvár, abba se cukor,se édesítő nem kerül, és mégis édes lesz.
10/10 anonim válasza:
Én semmilyen lekvárba soha nem teszek semmit, csak gyümölcsöt (se cukor, se tartósítószer). Mindig finom, és évekig eláll.
Viszont nagyon sterilen kell főzni, és kifertőtlenített üvegekbe dunsztold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!