Milyen tortát kérjek a szülinapomra, ami nem hízlal annyira?
En magamnak csinaltam meg ezt,es rohadt finom lett:D
amugy a szulinapod legyen csalonap ahol nem szamolod mi mennyi:D
Egyszer és mindenkorra meg kellene érteni, hogy ne zabáljál. Ha ezt megértenéd, akkor bármelyik tortából ehetnél egy szeletet és még a fogyokúrádba is bele férne... Ha meg nem fogyozol de nem akarsz hízni, akkor még 2 szeletet is ehetnél.
A probléma ott kezdödik, ha már mindennel tele eszed magadat akkor a torta bizony még egy rakat kalória.
Tulajdonképpen bármelyik torta elkészíthető diétásabb változatban, édesítőszerekkel, esetleg gyümölcsökkel édesítve és a tésztát sem kell sz..rrá cukrozni.
Én lehet, hogy valamilyen túrótortát kérnék friss idénygyümikkel, vékony pite vagy kekszalapú tésztával. De az, hogy a végeredmény mennyire kalóriadús, sajnos azon múlik, hogy hogyan készítik el. Ha belevágják a krémbe ugyanúgy a 20 deka kristálycukrot, akkor tök mindegy, milyet kérsz.
Különben tényleg, a szülinapodon nem fog múlni a fogyás. Én már csak azért próbálok kevésbé cukros opciókat keresni, mert mióta leszoktam a sok édességről, azóta a szervezetem elég rosszul tolerálja, ha nagyobb adag cukorral sokkolom. :) Émelygek utána és nem is ízlenek annyira már a nagyon "gejl" vackok. Ebben a hőségben meg aztán végképp jobban kívánnék egy hideg, savanykás gyümölcsös túró vagy mascarpone tortát, mint egy olvadó tömény csokit.
Egy-két szelet tortától nem fogsz meghízni, cheat dayek amúgyis simán beleférnek vagy ha még benne leszel a kalória limitben a tortával.
Isten éltessen!
Számold a szülinapodat töltőnapnak, 1-2 szelet torta belefér, csak ne egyél mindent össze és ne sokat. :)
Egyébként a többi válaszolónak: a tortában nem azért van cukor, mert az annyira jó, és kiváltható lenne csak természetes édesítőkkel. Persze, a krémbe még mehet cukor helyett édesítő, de a piskótában nem lehet kikerülni. Az édesítők nem biztosítják ugyanazokat a kémiai folyamatokat a tésztában, amiket a cukor igen (nem fogják tudni felverni vele a tojássárgáját).
Ha mindenképpen valami kevésbé hizlalót választanál, kérdező, akkor valami olyasmit válassz, amiben kevés a piskóta, esetleg olyan krémmel is el tudják készíteni, amibe édesítőt tudnak rakni cukor helyett. Leginkább sztem a sajttorta lehetne jó, de nézd, mit találtam neked:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!