Már mindent megpróbáltam, de nem tudok lefogyni. Valami tipp?
162 cm vagyok és 58 kg.
Tudom, hogy ez még nem számít túlsúlyosnak, de engem idegesít az a plussz 5-6 kg. Jelenleg is egészségesen eszek és sportolok. De nincs semmi eredménye
Az egészséges étkezés is hízlal, ha túl sokat eszel.
Számold a kalóriákat, kaloriabazis.hu
Nagyon hasznos.
Nem véletlenül abba a hibába esel, hogy azt a rohadt kg számot nézed, és nem a külalakot összességében?
Ha rendszeresen sportolsz és odafigyelsz az étkezésedre, akkor az nem zsír, ami rajtad van, hanem izom!!!
Nem kell 3 óránként enni, napi egyszeri evésnél sem lassul az anyagcsere.
Nos. Nyilván túl sokat eszel, mert ha energiahiányban lennél, fogynál, senki sem fényevő. (Más kérdés, hogy ha a "fogyáshoz túl sok" viszonylag kevés étel, akkor az anyagcseréddel lehet baj, betegség, miegymás. Irracionálisan kevés kalóriánál nyilván ne csökkentsd a mennyiséget, ott valami gondnak kell lennie.)
De igenis kell 3 óránként, sok folyadék bevitellel. (Hisz sportol ő is/)
Napi 1x? Te hülye vagy? Legyengülsz tőle, egészsegtelen...és elraktározódik a zsír, tehát aztjelenti hogy lelassult az anyagcsere. Nézd utána...
Valakinek a sok kis étkezés válik be, valakinek a kevés nagyobb. Én is inkább az utóbbitól fogyok, a "folyamatos eszegetéstől" pedig pocakos leszek. Néha kell kicsit pihenni a gyomornak, érezni, hogy üres és éhes vagyok, és úgy enni egy rendes adag ételt, nekem így jó. Valakinek pedig az jó, ha sosem várja meg, amíg nagyon megéhezik, mert akkor elszalad vele a ló. Ő inkább 5-6x eszik naponta.
De a legfontosabb az ételek összetétele (makrók) és minősége.
Kérdező, nem tudom, mit jelent számodra az egészséges táplálkozás, leírnád?
Utolsó válaszoló:
Az egészséges táplálkozást úgy értem, hogy kevés szénhidrát (abból is teljes kiőrlésű kenyér, zab, jázmin rizs, barna rizs stb), sok zöldség és gyümölcs; alacsony zsírtartalmú tejtermékek; csirke/pulyka/hal; semmi cukor stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!