Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az hogyan lehetséges, hogy...

Az hogyan lehetséges, hogy nagyobb mennyiségű széklet ürítése előtt közvetlenül (tehát amikor még benn van a bélsár) a mérleg 0,5-1, 0 kg-mal is kevesebbet mutat, mint közvetlenül székelés után?

Figyelt kérdés
(És a székelés előtti a valós érték.)Székeléskor megtelik a bélrendszer gázokkal esetleg levegővel? Mással nem tudom magyarázni...
2017. ápr. 20. 11:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Amúgy mikor fogyóztam ezt én is tapasztaltam már. Mikor a fogyókúrája elején van ez ember persze, hogy egyfolytában méri magát és akarja látni az eredményt, szerintem ez teljesen aranyos, bár egy idő után rájön úgy is hogy felesleges :)

Volt, hogy reggel felkelés után megmértem magam, aztán elmentem wc-re és ráálltam a mérlegre, hogy mégis az lesz a valós súlyom, nem az előtte lévő, de fél kilóval többet mutatott, amin nem kicsit csodálkoztam. Felöltöztem, 5 perc múlva megint ráálltam akkor már kevesebbet mutatott mindkét előtte mért értéknél.

2017. ápr. 20. 11:57
 12/21 A kérdező kommentje:

utolsó, ugyanarról a jelenségről beszélünk! Nálam is ugyanígy van

akkor ez létező jelenség

2017. ápr. 20. 12:08
 13/21 anonim ***** válasza:
33%
Mérlegre állás előtt fújd ki a levegőt és dörzsöld le a plusz sújt jelentő elhalt hámsejteket a testedről.
2017. ápr. 20. 12:21
 14/21 A kérdező kommentje:
felcsuti, azért nem veszem ilyen komolyan dolgot :D
2017. ápr. 20. 12:24
 15/21 anonim ***** válasza:
Én azzal szórakoztam egy időben,hogy esténként ráálltam a mérlegre (nem azért mert betegesen vonzódtam a mérleghez...egész egyszerűen kiváncsi voltam)és másnap reggel is, a legnagyobb súlykülönbségem így 2,3 kg volt.
2017. ápr. 20. 12:27
 16/21 anonim ***** válasza:

Lám, lám, a XVIII. századi flogiszton elmélet újjáéled!

Sajnos ezek a mai háztartási személymérlegek nem alkalmasak ilyen mérésekre, erősen érzékenyek a terhelésnek a tányéron való eloszlására. Ha ilyen 10-20 dekás különbséget akarsz kimutatni, akkor be kell szerezni egy régi, hagyományos állványos orvosi személymérleget, ahol a kis súly tologatásával lehet beállítani a valós értéket.

2017. ápr. 20. 14:20
 17/21 anonim ***** válasza:

Ezek a sima személymérlegek nem atomórák bakker.

A jelenség egy dolgot mutat: fél-egy kiló pontossággal tudják megmondani az eredményt. De ezzel nincs baj, ha heti rendszerességgel figyeled a súlyod,a tendencia látható lesz. Vagyis ha minden héten ez a fél-egy kiló ingás van (akár kicsit több is), akkor súlyt tartasz, ha minden héten fél kilóval nehezebb vagy, akkor épp hízol, ha kevesebb, fogysz.

2017. ápr. 20. 14:32
 18/21 A kérdező kommentje:

utolsó, hogy mondjam még, hogy ez nem ad hoc véletlenszerű ingadozás, ami néha megfigyelhető, néha nem, hol így, hol úgy?

Ez minden esetben, mindig ugyanúgy történik meg, úgy, ahogy nem csak én figyeltem meg, hanem itt a 3. oldal tetején valaki más is megfigyelte már magán, és még szebben levezette, mint én a kérdésben...

ez létező jelenség, nem mérési pontatlanság

2017. ápr. 20. 14:38
 19/21 A kérdező kommentje:
egész pontosan a #11 hozzászóló
2017. ápr. 20. 14:39
 20/21 anonim ***** válasza:

Keress rá a vízháztartásra a szervezetünkben-re.

Van olyan hogy estére 2-3 kilóval többet mutat a mérleg. A legtöbb embernél. Nálam ez tök normális. Eleinte én se értettem. Aztán kutakodni kezdtem a neten. Nálad is ehhez hasonló folyamat játszódhat le... talán

2017. ápr. 20. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!