Akinek falásrohama szokott lenni: félre tudtok tenni kaját?
Nekem nincs falásrohamom, de feleszem az egész cuccot, igen. Ma már jobb, mint pár éve, de azért elég gyönge a változás. A csoki garantáltan elfogy, már a saját, ha éhes vagyok, ha kívánom, ha nem, a tudat, hogy van.... A boltit félre tudom tenni egy hónapra is.
Nem szoktam kapni édességet, csak Mikulásra, de az cukros és a párom eszi meg, egy nap alatt 2 csomaggal... Őt alkalmazom a fölös édesség eltakarítására hétköznap is, nem panaszkodik.
Jó, ha NAGYON akarnám, akkor szerintem meg tudnám állni, de nem akarom nagyon. Nem szeretek akaraterőt alkalmazni, ha ételről van szó.
Ha pedig régen ettem olyan ételt és vonzó, az egy külön történet. Ha folyamatosan tele vagyunk csokival, az azért könnyít. Az első csokiszószom 70 dekás volt. Én kis naiv, azt hittem, ez sokáig fog tartani. De mivel évek óta folyamatosan csináljuk, most már nem érzem a sürgetést, hogy befaljam. Kicsit megkóstolom, annyi.
Szóval bizonyos embereknél gond, ha egy vonzó édesség ritkán s nagyobbacska mennyiségben van jelen. Pont úgy, ahogy szigorú diétában egy csalónap nagyon rossz tud lenni, mert az ember ki akarja használni a helyzetet s megenni minden máskor tiltottat, amire képes... Akkor is, ha kicsit rosszul esik neki. Ami elég buta dolog.
Nem támogatom a túl szigorú diétákat, aminél az embernek durva hiányai lesznek, akár csak lelkileg is.
Azért lehet, hogy néha van "falásrohamom", mivel nem tudom, mi az. Olykor extrém éhes vagyok vagy lelkileg vagyok olyan érdekes fázisban, hogy eszem és eszem. Nos, olyankor a világon semmi nem érdekel (a legfontosabb alapszabályaimat esetleg kivéve), nemhogy fél adag valami meghagyása. Egy tábla csoki igazán nem sok, miért hagynám meg a felét? A kenyérnek és a vajtömbnek meghagyni a felét épp elég kihívás, pedig erre alapos okaim vannak a kenyér esetében (alapvetően nem az enyém és esélyes, hogy rosszul leszek tőle).
Pl. tortának pedig (szinte) sosem hagyom meg semmilyen részét, a legszigorúbb diétámban sem. De az OK, bele van tervezve a diétámba meg minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!