Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez már anorexia?

Ez már anorexia?

Figyelt kérdés
Azzal tisztában vagyok mert sokan mondták,hogy testképzavarom van...egy olyan 2 hónapja nem eszem rendesen, amit eszek is kihányom mert bűntudatom lesz. 163 cm vagyok 52kg-ról fogytam 45-re...Sokszor szédülök, hullik a hajam és a menstruációm is elmaradt. Nem hiszem, hogy anorexiás lennék mert a barátaim "tudják" és nem tesznek ellene semmit.

#fogyás #ez mi? anorexia nervosa
2017. márc. 8. 22:33
 1/10 anonim ***** válasza:

Ez sajnos az:// ha meg csak ehezteted magad mar az is eleg rossz,na de hanytatni

fuj az meg undorito is

szerintem keress fel egy szakembert mig nem keso

2017. márc. 8. 22:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos,ha nem kamu a kérdés,akkor akinek tennivalója van, az te vagy, nem a barátaid. Különben hamarosan nem beteg, hanem halott leszel.
2017. márc. 8. 22:37
 3/10 anonim válasza:
100%
Jesszus keres fel egy szakenbert en is nagyon el kezdtem fogyozni es en is szoktam azotta szedulni ossze is esek ilyenek es ennk is nehezebben tudok felek hogy en is az vagyok... De a tied mar sulyos vigyazz magadra es ne feled szep vagy minden hogy nincs olyan hogy csunya :)
2017. márc. 8. 23:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Igen, anorexia. Kicsit fura a leírásod, remélem csak kamu, de ha igaz, akkor sajnos minden szempontból az vagy (ne legyen így).
2017. márc. 9. 06:21
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

A barátok nem tudnak mit tenni. Egyrészt szinte biztos, hogy tapasztalatlanok ezzel. Másrészt túl nagy teher ez nekik, nem tudnak mit kezdeni vele, még ha látnak is rajtad jeleket. De kivárnak, gondolkoznak, kételkednek, mielőtt oltári veszekedésbe kezdenének veled, vagy elrángatnának orvoshoz. Ezt is csak az erős akaratú, komolyan gondolkodók tudják megtenni, a többi barátod egyszerűen csak el fog szivárogni mellőled, mert nem akarnak asszisztálni az önsorsrontásodhoz, később a haldoklásodhoz.

Bízz a szüleidben, és az orvosodban, ők tudnak hasznosak lenni számodra.

2017. márc. 9. 08:15
 6/10 anonim ***** válasza:

A hányás miatt inkább bulimia, de ez valójában részletkérdés, majd az orvos pontosan diagnosztizál.

Barátaidnak meg mit kellene tenniük? Hiába látják, hogy baj van, nem tudnak helyetted orvoshoz fordulni. Ha pedig fiatalok is, akkor nyilván nem is tudják, mihez kezdjenek a dologgal, mit tegyenek.

2017. márc. 9. 12:09
 7/10 anonim ***** válasza:

És a barátaidnak kéne orvoshoz menni helyetted, vagy normálisan étkezni?

Anorexia nervosa és bulimia.

Te már pontosan tudod, hogy anorexiás vagy, csak még nem szántad rá magad, hogy segítséget kérj. Ideje lenne, vagy ajánlom, hogy kezdj koporsókatalógusokat nézegetni és kiválasztani egyet az XXS méretek közül.

2017. márc. 9. 13:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Nem kamu kérdés :/ Nem azt akarom hogy a barátamim elrángassanak orvoshoz semmi ilyesmi....csak jól esne ha törődnének velem ebben az "állapotban"...köszönöm a válaszokat <33
2017. márc. 10. 18:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Szóval te is tudod, hogy igazából csak figyelemre vágysz. Oké, most kipróbáltad, működik-e az "anorexiás szerencsétlen vagyok ments meg!" lemez, és a kísérlet azt mutatja, nem.

Valójában minél rosszabbul leszel, annál kevesebb ember törődik majd veled, mert annál szarabb társaság leszel. Ki akar egy állandóan gyengélkedő, semmire nem alkalmas emberrel lenni? Elmennék veled túrázni? nem. Kell az nekem, hogy összeess a kirándulás közepén és hívhassak helikopteres mentőt hozzád? Nem.

Kapd össze magad, kérj orvosi segítséget!

2017. márc. 11. 10:24
 10/10 anonim válasza:
Ez sajnos az........minél előbb menjetek orvoshoz.....nagyon fontos.....és hidd el magadról hogy úgy vagy jó ahogy vagy...
2017. ápr. 30. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!