Melyik a legkevésbé káros?
16 éves lányként tudom nehéz felfogni, de a szervezet úgy működik, hogy ha nincs elég víze, szomjas leszel.
Jó, mi!!!
nem kell a napi 3l
2. Jó most magyarázd ezt meg egy szinte gyereknek...
1. Ez nagyon jó ötlet köszi! Esetleg valami recepted van rá hogy miből mennyi kell bele? És egy ilyen szörp mennyi ideig áll el?
Lásd áfonyaszörp, málnaszörp. Cukor helyett mehet az édesítő, kis adagokban, kóstolgasd, elég édes-e. Citromsav a savanyú (bogyós) gyümölcsökhöz szerintem felesleges, a többihez lehet valódi citrom levét tenni. Lehet kisebb mennyiségből is készíteni, mondjuk fél kg gyümölcsből. Az üveget elég forró vízzel alaposan kiöblíteni, a szörpöt hűtőben tárolni. Ha kis adagot készítesz, nem lesz ideje megromlani.
Lehet csinálni hideg "szörpöt" is, az még jobb. A bogyós gyümölcsöt botmixerrel összeturmixolod, leszűröd, édesíted, ezt érdemes még aznap elfogyasztani. Remek vitaminforrás.
Én sem vagyok nagy vízivó ilyenkor télen, a hideg vizet abszolút nem kívánom (nekem a szobahőmérsékletű is hidegnek számít). De tényleg kellene inni valamennyi vizet is. Én azt csinálom, hogy kb. 2 decit kiöntök egy pohárba, és egy vagy két ivásra megiszom (azért annyira nem megerőltető dolog). Utána amikor pisiltem, újra töltök, és megiszom. Lehet, hogy nem lesz belőle 2-3 l naponta, de ennyi nekem elég, főleg, mivel sok levest és friss gyümölcsöt eszem minden nap, és iszom 1-2 bögre mézes gyógyteát is. Étkezés közben és utána fél-1 óráig nem szoktam inni, állítólag nem tesz jót.
Esetleg csinálhatnátok azt, hogy elkészítesz egy kis szörpöt, de csak akkor ihat belőle, ha előtte megivott egy kisebb pohár vizet. Lehet, hogy utána elég lesz neki pár korty szörp is, és így jobb lesz a víz/szörp arány.
Ja és csapvizet nem iszom (csak gyógytea formájában), csak ásványvizet, de ez az én dilim, nem tartom egészségesnek a klóros, ki tudja, mikkel szennyezett vizet. Ha nincs ásványvizem itthon, csak teát iszom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!