Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak még egy kicsit?

Hogyan fogyjak még egy kicsit?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 18 éves lány vagyok 173 cm 62 kg , és nem csak szerintem, hanem mamám szerint is nagy még a fenekem illetve a combom. 120 kg voltam 5 évvel ezelőtt, akkor kezdtem fogyókúrázni, 1 év alatt fogytam le 60 kg-ra, majd felhíztam (mértéktelen evésnek köszönhetően 75 kg-ra) idén júliusban életmódot váltottam, rengeteget sportolok (futás, saját testsúlyos edzések) , emelett nagyon keveset eszek egészséges ételekből (pl egy napom, reggeli: semmi, mert nem tudok reggel enni egyszerűen, ha hazaérek délután 2-3 körül egy kis zöldség, vagy rizs + csirkemell, vagy sütőben sült ,,rántott"hús, vacsi semmi, mert ha egyszer eszek annyira jól lakva érzem magam, hogy másnap délutánig semmit nem kívánok) . De vannak olyan napok mondjuk, mikor nem magamnak készítek ebédet, hanem abból eszek amit anya főz egy keveset, tehát nem veszem annyira véresen komolyan, h csak saláta meg csirkemell, eszek normális kajákat is, hogy ne legyen az, hogy egyszer csak úgy megkivánom, hogy telezabálom magam.. remélem érthetően írtam le. A lényeg, hogy eddig működött is, viszont most leállt a fogyás, és kérdezném, hogy min változtassak, hogy beinduljon megint?

2016. dec. 7. 08:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem már nem kellene fogynod, a feneked és a combod lehet az izmoktól is nagyobb, az nem baj, bár a sok fogyás után nem tudom, mennyire vagy feszes.

A súlyod szerintem jó, főleg, ha még izmos is vagy. Nagyon szépen lefogytál, feleakkora vagy, mint régen, büszke lehetsz rá. Egyél változatosan, néha egy kis friss gyümölcs vagy dióféle is beleférne szerintem. Én a súlytartásra koncentrálnék, talán még valamivel több kalória is beleférne, ha sokat edzel. A makrókra figyelj oda.

2016. dec. 7. 08:47
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát gratulálok! Ez hatalmas teljesítmény.

Szerintem ne egyszer egyél ,hanem mindenképpen reggelizz és hanyagold a rántott dolgokat. Én sem reggeliztem nagyon sokáig, de megerőltettem magam, pár nap és annyira meg szokod, hogy el sem tudod képzelni reggeli nélkül a napod. Ez tényleg nagyon fontos. Próbáld meg.

2016. dec. 7. 10:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a súly teljesen jó.
2016. dec. 7. 10:51
 4/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, mentek a zöld kezecskék! :) A reggelivel annyi a bajom, hogy mikor elkezdtem az életmódváltást, akkor ettem reggel 2 főtt tojást, 2 szelet csirkemellsonka és 2 szelet puffasztottrizs, és utána egész nap csak enni tudtam volna, folyamatosan éhes vagyok, ha reggel eszem, így meg, hogy reggel nem reggelizek, könnyebb kevesebbet enni. :)
2016. dec. 7. 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:
Hát ez nagyon érdekes, mivel pont az lenne a lényege a reggelinek, hogy ne éhezz folyton.
2016. dec. 7. 11:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudsz már fogyni, mert a szervezeted nem engedi, ez így teljesen jó, ez az ideális számodra! Sőt, még egy picit "kevés" is, kb. 173/65 kg lenne az.
2016. dec. 7. 13:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Off: Lettek striáid?
2016. dec. 7. 13:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Ismerős, én is csak éhes (s enervált) leszek a reggelitől, gyerekkoromban éveken át utáltam, azóta hanyagolom és így jó, délutánig jóllakott vagyok. Vannak ilyen emberek. Halgass a testedre, ha rossz neki a reggeli, ne reggelizz.

A napi egy evés kevés nőnek jön be (eleve az időszakos böjttel is ez a helyzet), de persze vannak kivételek.

Viszont megfelelően kell enned. Nem tudom, mennyit eszel, de rizsből és csirkemellből elég kevesen tudnak 1500-2000 kcalt enni egy ültő helyben, márpedig annyi azért kell, ha nem is fogyáskor, de súlytartáskor.

Lehet, hogy keveset eszel s az kavar be, misztikus, koplaláskor az ember ugyebár fogyni szokott, de hallottam már olyan esetekről, amikor a szervezet erősen behúzza a vészféket.

A másik, hogy nem látlak, nem tudom, mennyi felesleged lehet még... A számokból ez nem derül ki. Lehet, hogy a szervezeted már nagyon ragaszkodik a megmaradt zsírhoz s inkább anyagcserét lassít, csak ne fogyj el, nem biztos, hogy az ő elképzelése az ideális zsírmennyiségről egybevág a tieddel... S ha 100 ember tartja nagynak a combod, az sem jelenti azt, hogy valóban fogyni kéne. Bizonytalanság esetén testzsírszázalékot mérnék, az objektívebb.

2016. dec. 7. 15:35
 9/10 anonim válasza:
55%
ne hallgass az okoskodókra. az ember táplálékkal működik. szépen haladtál,gratula.a napi főétkezések ,reggeli -ebéd-vacsora kell főleg ,ha sportolsz is.próbáld megszokni a reggelit is az anyagcseréd is a vércukorszinted is beáll és akár fogyni is lehet így.
2016. dec. 7. 19:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :) Igen, lettek striák a hasam alján, illetve a belső combomon, viszont ez sporttal szépen alakult, még látszanak a bőrömön, hogy ott vannak a ,,fehér csíkok" , viszont feszes :)
2016. dec. 8. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!