Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért változik ilyen gyorsan...

Miért változik ilyen gyorsan a súlyom?

Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. 169-170cm és 70kg. Tini koromban többször voltak már nagyobb hízási periódusaim. 13 évesen abba kellett hagynom egy sérülés miatt az aktív sportot, akkoriban szinte észbe se kaptam, csak akkor, amikor kevesebb, mint egy év alatt már kihíztam a ruháimat, mert 52kg-ról 60-61kg-ra híztam. (166cm lehettem kb.) A bőröm alapból is nagyon érzékeny, de ez is eléggé megviselte, a belső combjaimon még mindig lila striák vannak, a fenekemen is látszanak. Akkoriban mindig egy-két számmal nagyobb pólókat hordtam, mert szégyelltem az alakomat. Középiskolába kerülésemkor az első évben sikerült 3-4kg-ot fogynom. Erősíteni kezdtem, kicsit átalakult a testem, izmosabb lettem, de pár centi le is ment mindenhonnan. Ezt sikerült is egy darabig tartanom, de szépen lassan 65kg-ig megint híztam. Úgy voltam akkor vele, hogy ez még nem is olyan gáz, végülis izmosabb, erősebb alkatom van, (a hasam is mindig behúztam amennyire tudtam) ennél több kilóra már nem szabad híznom, ezt tartsam. Nem szoktam nagyon plázázni, meg ilyenek, szóval ugyanazokat a nadrágokat hordom, amik nyúltak velem együtt. Próbálgattam régebbi ruhákat, amik 64-5kilósan jók voltak, de már azokat a nadrágokat nehezen vettem fel. A mérleg ekkor 71kilót mutatott. Az volt a legnagyobb súlyom. Igazából nem nagyon változtattam akkor sem, csak megpróbáltam a súlyomhoz illően öltözni, hogy valahogyan elfedjem. Senki nem mondta volna meg, hogy 71kiló vagyok, mert mindig olyan masszív, erős voltam, de ekkor megint abba hagytam a sportot, az izmaim elzsírosodtak. Idén nyáron úgy gondoltam, megpróbálok végleg leadni pár kilót, és tartani a 65kiló körüli súlyt. Sikerült is már júliusra 65kilóra fogynom. Tartottam szépen, meg is jegyezték páran, hogy mintha fogytam volna. Aztán elkezdődött a suli és októberre már megint 70kilós voltam. Egyszerűen úgy érzem, hogy semmi értelme figyelni a súlyomat, mert úgyis csak hízok. Nem tudom, hogy miért megy ez ilyen gyorsan. Más is képes 5kilót felszedni egy hónap alatt, vagy csak én vagyok rá hajlamos? Mindenhol narancsbőrös vagyok, ha meggyűröm a bőrömet, még a hátamnál is. A hasamat se tudom már úgy behúzni, mint régebben. Attól félek, hogy 80kilónál fogok megint ráeszmélni, hogy egy csomót híztam. Az már ducinak számít, vagy még elfogadható?
2016. nov. 21. 00:15
 1/5 anonim ***** válasza:

"semmi értelme figyelni a súlyomat, mert úgyis csak hízok" - szerintem sem a súlyodat kellene figyelned, hanem azt, hogy mit és mennyit eszel/iszol, mennyit mozogsz, esetleg milyen gyógyszereket szedsz, mivel mérgezed magad... Az is kérdés, van-e valamilyen betegséged, vitaminhiányod...

Nehéz megmondani, hány kilóval lennél egészséges és csinos, lehet, hogy csak pár kiló felesleg van rajtad, de az is lehet, hogy 15. Mindenesetre nagyon oda kellene figyelned a fentiekre, mert előfordulhat, hogy a jelenlegi életmódoddal meg sem állsz 100 kilóig.

2016. nov. 21. 13:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel tudsz fogyni nagy küzdelem nélkül, nem hinném, hogy nagy gond lenne az anyagcseréddel vagy beteg lennék. Úgyhogy az életmódoddal van baj. Főleg az étkezés lehet a ludas.

Válts egy olyan életmódra, ahol rendesen jóllaksz anélkül, hogy túlennéd magad...

Igen, más is képes kilókat felszedni gyorsan, bár nem mindenki.

A 80 kiló sok lenne neked, teljesen mindegy, mi fogadható el egyesek ízlése szerint. Egészségesebb és jobb kevés felesleggel élni.

S ha a sport annyira jól hat, miért hagyod abba? Mozogni kell, az is a jó életmód része...

Mozogj és egyél rendesen.

2016. nov. 21. 14:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy ideig mérném a kalóriabevitelemet. Ha irreálisan hízol, vizsgáltasd ki magad, de megtörténhet, hogy tényleg egyszerűen sokat eszel. Vannak csalós ételek, én évek számolási rutinja után is meglepődöm néha. S van, akinek nagyon könnyű enni, akár jóllakottan is, egyszerre rengeteget... El lehet szállni. Mesélhetnék.
2016. nov. 21. 14:37
 4/5 Taushi válasza:

Nekem a rekord 2 hét alatt 5 kiló plusz volt. Tömtek mint a nyulat kb :D

Ahogy mások is említették próbáld mérni mennyit eszel, és az alapján próbáld belőni mennyi lenne az ideális.

Ha mellette rendszeresen be tudnál iktatni valami sportot amit szeretsz, az lenne a legjobb.

2016. nov. 21. 22:30
 5/5 anonim válasza:
Szerintem meg fogadd el magad. 170cm-vel és 70 kg -mal teljesen normál súlyúnak számítasz. Van olyan az ember életében,hogy 5kg fel le szalad.Ha nem szeretnéd,hogy nagyobb ingások legyenek akkor ne hagyd az életed mindig felforduljon amikor éppen megszokott valamit.Ha sportolsz akkor sportolj holnap is,ne cseréld le a kondibérletet csokira.Egyébként meg kicsit nézz messzebre mint az 5kg súlyfelesleged. Mert ha neked ez a legnagyobb problémád az életben. Akkor neked egy csodás életed lehet nincs min keseregned meg aggódnod.
2017. jan. 7. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!