Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogyókúra paradoxon?

Fogyókúra paradoxon?

Figyelt kérdés
Azt mondják, heti 1 kg fogyás az egészséges és normális "tempó". 1 kg zsír 7000 kcal, tehát ez azt jelenti, hogy egy héten minden nap 1000 kcallal kellene kevesebbet ennem, hogy fogyjak 1 kilót egy het alatt. De az azt jelenti, hogy egy nap kb csak 800-1000 kalóriát kellene en nem, ami egyenlő az éhhalállal, reggeltől talpon vagyok (suli). Hogy is van ez? Pláne, hogy a szervezetem kb 1300 kalóriát éget el csak a mükődésre, ebben a mozgás és az egyéb fizikai és agyi munkavégzés nincs benne. Reális, hogy a heti 1 kg fogyáshoz komkrétan éhezni kell? Nekem tűnik csak olyan paradoxonnak? Hogy is van ez?
2016. okt. 20. 21:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én havonta fogytam kicsit többet, mint egy kilót. Lassú? Igen. Megérte? Igen. 16 kiló mínusz, és izmos is lettem, karcsú is meg feszes is.

Most se csinálnám gyorsabban.

2016. okt. 21. 12:39
 12/13 A kérdező kommentje:

Lehet valami ebben, hogy nem érdemes a kalóriákat számolni, mert én iszonyatosan sokat eszem, szerintem akár 2500-3000 kalóriát is/nap, ráadásul sok édességet, csokit főleg. Évek óta tartom a súlyom, akkor is, mikor nem edzem.

Kb 5 kg-t most viszont szeretnék fogyni. 160 cm és 56-58kg között vagyok.

2016. okt. 21. 16:12
 13/13 anonim ***** válasza:
makro tápanyagokat kell számolni, nem a kalóriát.
2016. okt. 21. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!