Az elmúlt pár évben sikerült(főleg pocakra)pár kilót felszedni.Szeretnék legalább 10-15kg fölöslegtől megszabadulni(jelenleg 113kg vagyok).A munkaidőbeosztásom sajnos nem túl szerencsés,12 órás műszakok 3 napos váltásba(3 nappal,3 pihi,3éjszaka...)Munkaidőben sajnos "normálisan" egyszer tudok étkezni,a később korgó gyomrot műzli szelettel,kekszel,csokival próbálom csillapítani.Alapvetően nem eszek sokat(a kollégáimhoz képest),a mozgással nincs gond egy kb 10e m2 gyárterületen "szaladgálunk",létrázunk,jövünk-megyünk gyak. egész nap.Egyenlőre nem próbáltam még semmilyen módszert.Tehát az eredeti kérdés,fogyókúra,de hogyan?
Egyedül a kalória deficit vezet fogyáshoz. (a ch csökkentett, paleo stb divatdiéták is csak akkor működnek, ha deficitben van az ember) Kalóriabázis.hu-ra regisztrálj, (ingyenes), és az ad egy visszajelzést, hogy mennyit eszel, mennyit kéne stb. Ez az oldal nagyon megkönnyíti a fogyást.
dobozolj otthonról kajákat, és vidd el. ha csokit müzliszeleteket van idő bevágni, akkor a dobozolt kaját is, nem sokkal több idő. Hány cm vagy?
2016. okt. 12. 10:59
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 183cm magas vagyok.A műzlit stb azért alkalmazom,mivel ezt "zsebből"bárhol,bármikor meg lehet enni,a dobozolt kajával ezt sajnos nem tudom megtenni.Gugliztam diétás étrendeket,ezekkel igazából az a baj,hogy mikor dolgozom naponta 5-6X sajnos nincs időm leülni enni.Otthon nincs gond,ott kivitelezhető.
2016. okt. 12. 13:25
5/10 anonim válasza:
Zsebből ehető jobb fajta ételekre is van megoldás. Pl. egy darab sajt vagy egy szelet hús két szelet paprika között (becsomagolod folpackba), mellé beharaphatsz 1-2 paradicsomot. Alma, banán, egyéb nem maszatolós gyümölcsök (ha nem éhezel meg tőlük, engem pl. elég jól laktatnak 1-2 órára). Kefír kis joghurtos palackba töltve. Két puffasztott rizsszelet, közötte házi sonkaszelet és pár szelet uborka (szintén becsomagolva). 1-2 megpucolt főtt tojás (én magában is szeretem). Ezek egy nagyobb zsebben elférnek, és máris minőségibb ételeket eszel a csoki és keksz helyett. Otthon pedig figyelj arra, hogy minél kevesebb műkaját, és minden étkezéshez minél több zöldségfélét egyél. A fehérjéről se feledkezz meg, és étolaj helyett természetes, nem finomított zsiradékot, margarin helyett vajat fogyassz.
2016. okt. 12. 13:40
6/10 anonim válasza:
Érdekes módon én is dolgozom és van időm enni... ezek csak kifogások.
2016. okt. 12. 13:44
7/10 A kérdező kommentje:
"Érdekes módon én is dolgozom és van időm enni"
Valószínűleg akkor nem ott és nem azt dolgozod amit én.
Itt reggel 8-10h között(az aktuális napi feladatoktól függően) vehetsz ki egy 30 perces kajaszünetet,ahol asztalnál leülve tudsz étkezni.Mint írtam fönt a munkaidő további részében sajnos sem módod és lehetőséged nincs "normálisan" kajálni.
2016. okt. 12. 15:06
8/10 A kérdező kommentje:
Eddig -3kg. Alakul. :-)
2016. okt. 18. 08:45
9/10 anonim válasza:
Mint írtam fönt a munkaidő további részében sajnos sem módod és lehetőséged nincs "normálisan" kajálni
Mert csak asztalnál lehet kajálni?
Leszállok a targoncáról, fogom a kajámat kb 3 perc alatt belapátolom az adagonként 125gramm csirkemell, 50gramm rizs, 50gramm zöldségemet... a zöldséget általában kis tejszínnel leturmixolom jól megfűszerezem és az a szaft a húshoz...
2016. okt. 18. 08:50
10/10 A kérdező kommentje:
"Mert csak asztalnál lehet kajálni? "
Kultúráltan is normálisan igen.
"Leszállok a targoncáról,"
Én nem tudok leszálni sehonnan,nem vagyok targoncás.
" kb 3 perc alatt belapátolom"
Az nem étkezés,csak kapkodás.
Az eredeti kérdés szemponjából ez a vita igazából teljesen irreleváns,te meg tudsz kajálni,én nem.Lapozzunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!