Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Kalória vagy szénhidrátszámolás?

Kalória vagy szénhidrátszámolás?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb a hatásosabb?

Tavaly a kalóriaszámolósat csináltam fogytam is vele.

Ismét nekiállok,de gondolkodom,hogy lehet a szénhidrátot kellene számolnom?!

Ugy látom mint választékban,mint mennyiségre többet ehetnék a szénhidrátossal.

Ki mit ajánl?

Nagy túlsúlybol kell fogynom.

köszi :)

23/L

2016. okt. 2. 23:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mindkettőt célszerű szem előtt tartani. És GI-re figyelni.
2016. okt. 2. 23:58
 2/12 anonim ***** válasza:
A ch számlálós diétának is a kalóriadeficit az alapja. Én kalóriadeficitet szoktam nézni, azon belül a makrókat csak kb tudom. (én 80% ch-val fogytam le, de nyílván mindjárt jönnek a kommentek, hogy ilyen nem létezik...)
2016. okt. 3. 06:11
 3/12 anonim ***** válasza:

1szénhidrát 4kcal

1fehérjéből 4kcal hasznosul

1zsír 9kcal...

Akkor fogysz, ha kevesebb kcalt viszel be, mint amire szükséged van (1kg zsír fogyáshoz 7000kcal mínusz kell...)

Ha nincs elég szénhidrát a tápanyagban, akkor a szervezet képes glükoneogenezissel előállítani magának zsírból illetve drasztikus esetben fehérjéből...

Magyarul lebontja az izmaidat...

Bármelyik "módszert" választod, az ugyan az a módszer, hiszen a makro tápanyagok aránya mindig nagyon fontos tényező a sikerhez...

Most az, hogy te épp zsír alapú vagy szénhidrát alapú dogmákban hiszel teljesen mellékes...

Fogyni attól fogysz, ha kevesebb a kcal mint amit felhasználsz, hízni meg akkor ha több...

Tönkremenni egészségileg a hülye divatdiétáktól meg akkor ha ebből a szösszenetből most nem sokat értettél...

2016. okt. 3. 07:05
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! :)

Én mikor csináltam "csak" arra figyeltem,hogy a kalóriát ne lépjem túl és a fehérje meglegyen!

Na viszont ha a szénhidrátot számolom akkor elég sok olyan van amit eddig lehetett ezután nem és forditva.

Pl nézzünk egy sajtot: 100 g-ban 340 kalória a szénhidrát viszont csak 1,8 g.

Ebben az esetben ha pl vannak olyan napok mikor több sajtot eszek tutira a kalória több lesz a szénhidrát pedig jó marad.

2016. okt. 3. 12:57
 5/12 anonim ***** válasza:
Látom nem érted... hiába alacsony a szénhidrát, ha több kcalt viszel be, mint amit felhasználsz...
2016. okt. 3. 13:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettőt számold, és véleményem szerint az sem mindegy, miből viszed be a szénhidrátot. Amúgy még paleo mellett sem egyszerű "túl keveset" fogyasztani szénhidrátból, és ketózisba kerülni. Nekem még sosem sikerült, igaz, nem is volt célom :) Fogyni viszont nagyon jól tudtam a majdnem paleo étrendemen, durva szénhidrátmegvonás és kalóriaszámlálás nélkül is, és a súlytartás is jól megy már egy éve... Persze lehet, hogy csak szerencsés vagyok, ki tudja.
2016. okt. 3. 14:26
 7/12 anonim ***** válasza:

Kalóriaszámoláskor is bármit ehetsz, sajtot is...

Deficit pedig KELL. Attól fogysz. A kevés szénhidráttól nem.

Amikor 30-40 gramm ch alatt voltam, akkor sem fogytam, s aki 20 alatt vagy 10 alatt van, az sem mind fogy, ez nem így működik. Sajttal elég alaposan el lehet szállni, persze szinte bármivel, illetve ez emberfüggő. De csillió kalóriával is fogyhatsz, csak mozogd le.

Nagy túlsúlynál azért elég sok kalória, zsír belefér, főleg, ha mozogsz, ami ajánlatos.

2016. okt. 4. 00:12
 8/12 anonim ***** válasza:
Azért ennyire nem sarkítanám a dolgot. Nyilván kalória deficit nagyon fontos, de a szénhidrát sem elhanyagolandó. Attól függően hogy mit evett eddig az ember legtöbben már csak akkor is leadnak jelentős mennyiség túlsúlyt ha csökkentik az elfogyasztott élelmiszer glikémiás indexét változatlan kalória és össz ch mellet is. Ch csökkentés is hozhat jelentős eredményt, de akkor azt nem össze-vissza kell elkövetni, hanem szigorúan tervezetten. Ha rákeresel az Atkins diétára, rengeteg leírást találsz.
2016. okt. 5. 10:41
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne keress rá az Atkins diétára... max ha jojo efektusra vágysz meg önszivatásra...

Tessék így néz ki egy normális diéta és ezt olyanok írták akik nem egy könyvből akarnak meggazdagodni... mem mondom, hogy nincs a cikk mögött üzleti érdel de nem eröltet rá semmire és ingyen adja a tudást... használható tudást nem önsanyarvatást és koplalást mint az atkins...

[link]

2016. okt. 5. 11:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Az Atkins meg a jojó és önsanyargatás? Én csináltam régebben pár hónapig, az eredmény tartós volt és nem éheztem. Nem értem, miről beszélsz.
2016. okt. 5. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!