Mi lehetett a baja a zabpehelylisztnek?
Próbáltunk itthon vele omlettet sütni palacsinta sütőben, csak fehér liszt helyett zabpelyhet raktunk bele. Az én ötletem volt, de így nem tudjuk átfordítani, ha nagyon széthúzzuk az omlettet sütéskor. Ha kisebb akkor nagy nehezen átfordítható, de le van ordítva a fejem, hogy bezzeg ha fehér lisztből lenne csinálva így meg úgy. Ízre viszont tök finom, ezt elismerik, de azt szeretnék, ha pöpecül is meg lehetne sütni.
Anyák napjára piskótatésztát szeretnék csinálni, de félek, hogy csak azért mert zabpehely nem fog sikerülni... Szerintetek? Vagy boltban van zabpehelyliszt, amivel könnyebb dolgozni, mint az itthon leőrőlt pehellyel?





pedig így van a recept: 7 tojás, 7 ek. tej, 3 kanál liszt, 2 ek. olaj, só
Miért te hogy csinálod az omlettet?





omlettbe minek akármilyen liszt is?és a zabpehely meg nem liszt. vagy csak összekeverted a zabkorpával? piskótatésztához nem tudom, hogy jó e a zabliszt. de itt egy táblázat ebben benne van hogy milyen süteményekhez milyen liszfajták a jók.
Akkor nem is kell bele liszt? Én úgy tudom, a tojássárgáját összekeverni a liszttel, tejjel, a fehérjét pedig keményre felverni, ezt a kettőt összekeverni, és palacsintasütőben mint a palacsintákat olajban kisütni.
Akkor ez nem is jó omlettrecept?





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!