Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy tudtok kilómétereket...

Hogy tudtok kilómétereket futni? Megfulladok!

Figyelt kérdés

Évek óta sportolok,de a futás kimaradt,most szeretném elkezdeni.200 m után meghalok.

Valaki segítene?

2016. szept. 20. 18:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Mit segítsünk? Adjuk oda a szent Grált?

Minél többet futsz, annál jobban fogod bírni. Nincs titok.

2016. szept. 20. 18:42
 2/12 anonim ***** válasza:
Nem kell egyből futni. Kezdésnek a tempós gyaloglás is elég. Ha már megy az egy óra,akkor áttérhetsz a kocogásra.
2016. szept. 20. 18:46
 3/12 anonim ***** válasza:
23%
Gyakorlás kérdése. Eleinte aprókat fuss. A nagyon kezdő tervben 2 perc gyaloglás, 1 perc futás van, ennyi még nekem is megy, ha nagyon igyekszem...
2016. szept. 20. 18:57
 4/12 A kérdező kommentje:
1! Te ne segíts semmit,a válaszodból süt az értelem!
2016. szept. 20. 19:24
 5/12 anonim ***** válasza:

En igy kezdtem:

- nehany hetig fel-egy ora tempos gyaloglas, semmi futas

- utana kb 10 percenkent megprobaltam valamennyit futni, kezdetnek 9 perc gyaloglas es 1 perc kocogas, aztan ahogy jol esett, egyre tovabb kocogas, egyre kevesebb gyaloglassal

- kb egy honap utan mar 12 perc futas - 2 perc gyaloglas volt az arany, mindig az volt a cel, hogy egy orat mozogjak osszesen

- egy ido utan mar fel orat is tudtam kocogni

Ehhez nekem osszesen 2-3 honap kellett, hogy fel oran keresztul megallas nelkul tudjak futni. Azota mar sok-sok verseny medal tulajdonosa vagyok :)

2016. szept. 20. 19:29
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat!

Felvételire megyek,3 hét múlva, 10 percet futnom kell egyfolytában. Másfél percnél tartok.

2016. szept. 20. 19:56
 7/12 Noblesse Oblige ***** válasza:

Nekem apám sportoló volt, aki folyton vitt futni a pályára. Egy jó tanácsa volt: ha elfáradsz ne állj le! Gyalogolj tovább! Aztán ha összeszedted magad, akkor megint mehet a futás/kocogás.

Ez nagyon jó tanács volt a részéről, mert mindig így futottam a köröket és mindig egyre többet bírtam. Sosem álltam meg/le.

2016. szept. 20. 20:34
 8/12 egybaba ***** válasza:
Ha 10 percet kell futnod egyfolytában akkor véletlenül se kezdj el nagy erővel rohanni az elején, mert csak kifulladsz. Szerintem ott lesz a baj veled hogy nem tudod beosztani az erődet. Nagy erővel kezded és a végére nem marad semmi. A 10 perces futás az nem egy 100 méteres spint ahol beadod minden erőd az első percbe! Olyasmi az mint a kocogás. se nem séta se nem gyaloglás se nem rohanás. Az edzéseid alkalmával figyeld meg mire vagy képes - mi a sok mi a kevés. Ebből meg tudod állapítani a saját tempód. Később pedig a gyakorlásokkal tudsz rajta javítani - sok sikert!
2016. szept. 20. 20:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Elsö es legfontosabb szabaly: hidd el, hogy nincs lehetetlen!

En soha, soha de soha nem tudtam futni, 800-mt sem. Gyülöltem es kerültem ha lehetett. Aztan megis ugy döntöttem, hogy meg kell tanulnom.

A legjobb ha ugy kezded, hogy 3x 5 perc futas ( nem sprint, lassan kocogva), közte ket perc szünet. Masnap ismetles. Aztan el kell kezdeni emelni lassankent: 3x 6, 3x 7, aztan 3x 8 stb. Nekem mindg ott volt a motivacio, hogy csak egy perccel több, mint a multkor.

Igy eljutottam a 25 percig, aztan feladtam, megint nem volt kedvem. Elkezdtem egy masik sportot amit imadtam, majd megint elöjött hogy futni kene. Nagyon meglepödtem micsoda allokepessegem lett idöközben. 2, 5 majd 7 km is lement, egy. nemreg meglett sz elsö 10km is. Soha eletemben nem hittem volna hogy ez valaha menni fog. ugyhogy kitartas edzes, lassan kezdd es emeld az adagokat. Menni fog!

2016. szept. 20. 22:59
 10/12 anonim ***** válasza:

3 hét az nem is rossz, a kezdő tervben 4 hét alatt jutnak el semmiről (az 1 perc futásokkal) az egyben lefutott 5 km-ig... Sokan végigvitték már, futós oldalakon olvastam róla. Én ellazázom, nekem 1 év alatt is jó lesz felfejlődni, de neked muszáj futnod. De tényleg sokaknak bejött, a tapasztalatok szerint gyorsan lehet fejlődni futásban...

Szerintem is próbálj takarékoskodni az erőddel, változtatni a tempón, erről is szó szokott lenni futós oldalakon.

2016. szept. 20. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!