Léböjt alatt kellene, hogy legyen valamiféle széklet?
Utolsónak! Ezt nem értem én sem...
De most vettem olyan keserűsót, szóval hátha.
Ha nem eszel, mint a mellékelt ábra is mutatja, nincs székleted. Nem jön ki a salakanyag. Vagyis nem "tisztulsz". Ez rossz kifejezés, csak azért használtam, mert "tisztítókúráról" van szó. Mert a léböjtöt tisztítókúrának mondják.
Csak arra akartam utalni, hogy te vagy a példa rá, hogy nem tisztít, vagyis szart se ér. Több a hátránya, eredmény meg semmi.
Az okát (vagyis a léböjtöt) kellene megszüntetni a problémának, nem mindenféle szarokkal kezelgetni.
Szerinted ez, amit most csinálsz, mennyire természetes és egészséges? Semennyire.
Ha egészséges és normális lenne, amit csinálsz magaddal, akkor a salak természetes módon (szerek nélkül) kijönne.
Most már érted?
A léböjtöt akkor érdemes alkalmazni, ha beteg vagy, vagy valamilyen emésztőrendszeri probléma miatt lábadozol - szerintem. Az emésztéseddel semmit nem csinál a gyümölcslé, csak azok emészthetők legkönnyebben!
És - szerintem - azért nevezik "tisztítókúrának", mert adhat valmamiféle "lelki felüdülést", "megnyugvást" egyeseknek, ez élég bonyolult, de ha nem kell a szervezetednek a táplálékra pazarolnia az energiát, akkor ideiglenesen jobban érezheted magad lelkileg. (ráadásul bár fehérje nem sok, vitamin, szénhidrát, enzim, kevés ásványi anyag akad jócskán a levekben.
Másfelől még azért is lehet tisztításnak nevezni, mert legalább erre az időre nem károsítod magad mindenféle agyonfinomított, agyonízfokozózott, édesített, tartosított sz"rral.
Én magam amugy szeret néha pár nap léböjtöt csinálni, mert finom és tényleg jókedvet csinál. :)
Kedves 8:55-ös Válaszoló!
Amúgy böjtőt tartani már nagyon régóta szokás több kultúrában, ha jól csinálod, tényleg tisztul a szervezet...
Nem véletlen a mondás, hogy "A halál a vastagbélben lakozik". Az okot pedig a mai világban nem túl könnyű megszüntetni, ugyanis kinek van pénze az állítólag különb bio ételekre, a minőségi alapanyagokra... Amúgy értem még mit értesz ok alatt, egyértelmű, hogy aki feszült, nem kiegyensúlyozott, stresszes életet él, annak ez az emésztésén is meglátszik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!