Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Gyomorégés tünetei másnál is...

Gyomorégés tünetei másnál is előfordultak fogyókúra alatt?

Figyelt kérdés
Várható hogy a kevesebb és kiegyensúlyozottabb táplálkozás segít ezen a problémán is, vagy próbálkozzak savlekötővel? Jelenleg a helyzet csak egyre romlik,fáj a gyomrom és hasmenésem van. Szénhidrátszegény diétát kezdtem 3 hete,nagyon túlsúlyos vagyok, emiatt ez a régi ételmennyiségekhez képest drasztikus váltás.
2016. szept. 8. 18:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Nagyon túlsúly alatt mit értesz? Orvos tanácsát kikérted a diétához?
2016. szept. 8. 18:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy fogysz, mùlani fog. Nekem 30 kg feleslegem volt, mióta lefogytam, nem volt ilyenem.
2016. szept. 8. 18:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Bővel 100kg felett vagyok.Tudom milyen betegségeim vannak,(pcos,pm probléma)azokra szedem a gyógyszereket,és a 160g-os ch diétát megújult erővel.A tünetek, a gyomorfájás legalábbis,biztos a túl sok savtól van, ezt már egyszer sikerült kideríteni,csak az eddigi életmódomnál nem jelentett problémát, mert nem volt üres a gyomrom soha.
2016. szept. 8. 18:42
 4/8 A kérdező kommentje:
Félreérthető voltam, van kezelőorvosom.Köszönöm a válaszokat.
2016. szept. 8. 18:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
És a szénhidrát szegény étrendedben mennyi zöldség van? A legjobb savlekötő a sok rost.
2016. szept. 8. 21:14
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Adom az előző válaszoló tanácsát, sok zöldség. Túlzott tejtermékek savasíthatnak általában, vagy néhány gyümölcs, nézz utána neten
2016. szept. 8. 23:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Minden étkezéshez eszek zöldséget,ez mindig is így volt.Arra gondolok,hogy az eddigi nagy mennyiségű ételhez szükséges gyomorsav mennyisége még nem "igazodott" a jelenlegi bevitelhez.Remélem alakul valahová idővel.
2016. szept. 8. 23:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Szia, én tapasztalatból írom hogy a sok gyomorsav nem jó hosszútávon, mert szétzilálja a beleket is... nekem a rendszertelen étkezés és rengeteg stressz miatt volt, igaz én vékony voltam akkor is 47-49kg. A fogyást szerintem nem hirtelen koplalással kellene megoldanod, inkább fokozatosan szoktasd hozzá magad a kisebb mennyiségű étkezéshez... így jobban tud alkalmazkodni a gyomrod is. Az pedig fontos hogy napi többször egyél keveset és akkor nem lesz savad. Szénhidrát is kell, csak mértékkel.. pont a kenyérfélék szívják fel legjobban a savat.. kávét, citrusféléket pedig kerüld ha ilyen problémád van. A betegséged pedig úgy tudod legjobban karbantartani ha figyelsz az ételek glikémiás-/inzulin-indexére, kerülöd a hirtelen vércukorszint-emelkedést. (Ami még segített nekem: Inofolic, D-vitamin, jód) Inozitol+folsav sokat segít az inzulin-rezisztencián, ezáltal a női nemi hormonokat is szábolyozza, nekem 2-3 havi adag után visszahozta az 1éve nem létező menstruációmat és a bőröm, hajam is sokkal szebb lett.
2016. szept. 9. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!